marynowana lacedra z sosem pomidorowym i kremem z awokado

Przygotuj wykwintne danie z ryb morskich z pysznymi sosami na obiad! Bardzo podobał mi się ten przepis ze względu na jego niezwykłość. Po pierwsze, nigdy wcześniej nie marynowałem smażonego fileta - okazało się to bardzo smaczne. Po drugie, rzadko używam kopru włoskiego, a teraz myślę , że na próżno-ta ryba morska o swoim aromacie i smaku okazała się niezwykła! Po Trzecie, dwa oryginalne sosy-pomidor i awokado - przydały się marynowanej rybie. Spróbuj!
enlikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 25 min

1. Usuń skórkę z pomarańczy i limonki, zetrzyj je na drobnej tarce.
2. Posiekaj świeży koperek.
3. Filety umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
4. Posyp trochę solą ze wszystkich stron.
5. Dobrze rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek.
6. Ułóż filety i smaż z każdej strony przez minutę (ogień jest silny). Ryba powinna być pokryta złotobrązową skórką, ale w środku nadal być surowa.
7. Umieść rybę w szerokiej misce.
8. Wymieszaj oliwę z oliwek z posiekanym koperkiem, nasionami kopru włoskiego, skórką pomarańczy i limonki. Dobrze wymieszaj i odstaw marynatę na 5 minut.
9. Marynuj rybę przygotowaną mieszanką, włóż do lodówki na jeden dzień.

przygotuj sos pomidorowy:

10. Usuń skórkę z pomidorów, zanurzając je na pół minuty we wrzącej wodzie, natychmiast po-w lodowatej wodzie. Ponadto, krojąc pomidory na ćwiartki, usuń nasiona.
11. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek, ułóż pomidory i gotuj na średnim ogniu przez 8 minut.
12. Posiekaj imbir bardzo drobno, posiekaj duszone pomidory na małe kostki. Wymieszaj je w misce.
13. Wlej oliwę z oliwek, dodaj sól i pieprz do smaku, ponownie wymieszaj.

teraz możesz przejść do kremu z awokado:

14. Obierz awokado, usuń pestkę i włóż owoc do miski blendera.
15. Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny.
16. Dobrze ubij, aż będzie gładka.

ostatni etap:

17. Marynowany filet z lacedry pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu.
18. Obok kawałków ryby umieść sos pomidorowy, krem z awokado.
19. Udekoruj gotowe danie świeżymi ziołami, zalej pozostałą marynatą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Lacedra Yellowtail - 146   kcal/100g

Podobne przepisy