skład / składniki
metoda gotowania
1. Usuń skórkę z pomarańczy i limonki, zetrzyj je na drobnej tarce.
2. Posiekaj świeży koperek.
3. Filety umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
4. Posyp trochę solą ze wszystkich stron.
5. Dobrze rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek.
6. Ułóż filety i smaż z każdej strony przez minutę (ogień jest silny). Ryba powinna być pokryta złotobrązową skórką, ale w środku nadal być surowa.
7. Umieść rybę w szerokiej misce.
8. Wymieszaj oliwę z oliwek z posiekanym koperkiem, nasionami kopru włoskiego, skórką pomarańczy i limonki. Dobrze wymieszaj i odstaw marynatę na 5 minut.
9. Marynuj rybę przygotowaną mieszanką, włóż do lodówki na jeden dzień.
przygotuj sos pomidorowy:
10. Usuń skórkę z pomidorów, zanurzając je na pół minuty we wrzącej wodzie, natychmiast po-w lodowatej wodzie. Ponadto, krojąc pomidory na ćwiartki, usuń nasiona.
11. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek, ułóż pomidory i gotuj na średnim ogniu przez 8 minut.
12. Posiekaj imbir bardzo drobno, posiekaj duszone pomidory na małe kostki. Wymieszaj je w misce.
13. Wlej oliwę z oliwek, dodaj sól i pieprz do smaku, ponownie wymieszaj.
teraz możesz przejść do kremu z awokado:
14. Obierz awokado, usuń pestkę i włóż owoc do miski blendera.
15. Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny.
16. Dobrze ubij, aż będzie gładka.
ostatni etap:
17. Marynowany filet z lacedry pokroić na kawałki, ułożyć na talerzu.
18. Obok kawałków ryby umieść sos pomidorowy, krem z awokado.
19. Udekoruj gotowe danie świeżymi ziołami, zalej pozostałą marynatą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Lacedra Yellowtail - 146 kcal/100g