marynowane pieczarki do grilla

Przygotuj niezwykły dodatek do grilla-smaczny i zdrowy! Szaszłyki z pieczarek? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla mięsa. W ciepłym sezonie spędzamy prawie każdy weekend na łonie natury z przyjaciółmi lub z rodziną. Ten czas jest niezapomniany! Ale jaki wypad obywa się bez grilla? Aby nieco urozmaicić poczęstunek, oprócz mięsa ugotowano wczoraj grzyby na ognisku. To naprawdę bardzo smaczne, spróbuj!
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 33 % 1 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

przed umieszczeniem grzybów na szpikulcu należy je marynować.
obrane i umyte pieczarki wkładamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku.
wlej ocet i wodę, posyp suszonym koperkiem i przykryj pokrywką.
pozostaw grzyby do marynowania.
po półtorej do dwóch godzin pieczarki można gotować na grillu.
miłej zabawy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy