skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nie tylko Rosjanie uwielbiają marynowaną i kiszoną kapustę. Gruzini również zwijają go na zimę. Znalazłem wspaniały przepis kulinarny, który nazywa się "gotowaniem kapusty na zimę w stylu gruzińskim". Przygotowanie kapusty jest bardzo proste. Najpierw musisz bardzo drobno posiekać białą główkę kapusty. Następnie obierz czerwone buraki i zetrzyj je na tarce z dużymi otworami. Następnie za pomocą czosnku drobno zmiażdż czosnek. Posolić warzywa. Następnie dodaj ocet, olej roślinny i cukier. Wrzuć kapustę z burakami. Ale nie szlifuj. Kapusta nie powinna stracić kształtu. Ponadto, jeśli przesadzisz, kapusta da za dużo soku. Przenieś kapustę do emaliowanej patelni. Jeśli dużo robiłeś, możesz również w wiadrze. Przykryj go talerzem i dociśnij czymś ciężkim. Jednym słowem kapustę należy zakuć w ucisk. Pozostaw na jeden dzień w temperaturze pokojowej. Będzie gotowa. Można go jeść jako osobne danie lub używać do gotowania mięsa i przystawek. Takie jedzenie jest przechowywane przez bardzo długi czas. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g