skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj potrawy do przygotowania potrawy. Radzę brać makaron tylko z pszenicy durum, nie gotuje się, a z innych można dostać owsiankę. Liczba pomidorów różni się wielkością i gustem. Włożyłam dwa, a można było dodać trzeci. Czosnek byłby również dobry w tym daniu, ale nie mogłem go kupić. Możesz włożyć do makaronu różne przyprawy według własnych upodobań.
Krok 2:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Przygotowywałem podobne przepisy, gdy cebula jest pokrojona w półpierścienie, możesz to zrobić. To nie jest krytyczne.
Krok 3:
Umyj i osusz pomidory. Następnie pokrój je w małe kostki. Możesz je zetrzeć na grubej tarce - nadal zmiękną w sosie,aż będą tłuczone. W razie potrzeby możesz usunąć skórkę z pomidorów. Jest na to świetny sposób. Najpierw pokrój pomidora na krzyż na górze. Włóż na minutę do wrzącej wody, a następnie natychmiast przenieś do zimnej wody. Ze względu na różnicę temperatur skóra łatwo odsunie się od miazgi i można ją usunąć.
Krok 4:
Rozgrzej głęboką patelnię. Wybierz rozmiar, biorąc pod uwagę fakt, że makaron zostanie w nim ugotowany, co ma tendencję do zwiększania rozmiaru. Wlej olej roślinny na patelnię. Rozłóż cebulę. Smaż cebulę na małym ogniu, mieszając przez kilka minut, aż będzie przezroczysta.
Krok 5:
Dodaj pomidory do cebuli. Niech ogień pozostanie mały. Wymieszaj pomidory i cebulę.
Krok 6:
Przykryj patelnię pokrywką i smaż warzywa przez 10 minut.
Krok 7:
Pomidory staną się miękkie, można je rozgnieść szpatułką do stanu puree.
Krok 8:
Wlej rożki na patelnię. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj makaron i warzywa. Pozwól im smażyć razem przez kilka minut.
Krok 9:
Wlej świeżo przegotowaną wodę do makaronu. Powinna je całkowicie pokryć. Wymieszać. Gotuj makaron, od czasu do czasu mieszając, bez przykrycia, na małym ogniu. Po pięciu minutach wypróbuj je. Jeśli makaron nie jest jeszcze gotowy, a woda wyparowała, dodaj trochę wrzącej wody.
Krok 10:
Rogi powinny wchłonąć całą wodę i stać się miękkie, ale nie gotować. Aby to zrobić, radzę nie przesadzać z wodą. Pamiętaj, aby wymieszać makaron podczas procesu, aby równomiernie się ugotował. Na koniec wyłącz ogrzewanie i przykryj patelnię pokrywką. Makaron wchłonie pozostałą wilgoć i będzie jeszcze smaczniejszy.
pierwszy raz ugotowałem makaron na patelni. I podobał mi się ten sposób. Szybko, łatwo, nie trzeba później myć patelni. Rogi okazały się dobrze ugotowane, nie gotowały się, ale nasączone sosem.
polecam wziąć mały makaron, taki jak rogi, do tej metody.
możesz je ugotować bez warzyw, natychmiast umieszczając suchy makaron na patelni z olejem, smażyć je trochę i dalej gotować zgodnie z przepisem.
brakowało mi przypraw, następnym razem dodam na pewno.
podczas serwowania posyp makaron startym serem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g