skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy wszystkie niezbędne produkty. Gotuj i obierz jajka ze skorupy, otwórz słoik oliwek (mam nadziewane cytryną), obierz jeden ząbek czosnku. Wskazane jest wcześniejsze usunięcie stopionego sera do zamrażarki, aby łatwiej się pocierał.
Krok 2:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3:
Roztopiony ser również zetrzyj.
Krok 4:
Następnie na drobnej tarce wcieramy jajka na twardo i ząbek czosnku.
Krok 5:
Dodaj majonez, sól i pieprz.
Krok 6:
Dobrze zagnieść masę serową.
Krok 7:
Z masy serowej Rzeźbimy jajka serowe, stale mocząc ręce w zimnej wodzie (lepiej używać jednorazowych rękawiczek). Jednocześnie Ukryj niespodziankę (oliwkę) w każdym jądrze. Wewnątrz każdego jajka można ukryć różne nadzienia-niespodzianki lub pozostawić jajka bez nadzienia, ponieważ masa serowa sama w sobie jest pyszna. Zamiast oliwki możesz ukryć wszystko, na przykład orzech włoski, pistację lub kawałek solonej czerwonej ryby.
Krok 8:
W ten sposób Rzeźbimy jajka serowe z całej masy.
Krok 9:
Jako" barwnik & quot; do jajek użyjemy papryki i suszonego koperku. Zamiast suszonego koperku możesz wziąć świeży drobno posiekany. Do posypania jajek serowych można również użyć posiekanego orzecha włoskiego, orzeszków ziemnych lub prażonych nasion sezamu.
Krok 10:
Zwijamy każde jajko serowe w naszych & quot; barwnikach & quot; i otrzymujemy prawdziwe Wielkanocne & quot; barwniki & quot;.
Krok 11:
Jajka serowe układamy na liściach sałaty i podajemy do stołu.
aby goście mogli wygodnie wziąć jajka serowe ze stołu, do każdego jajka można wbić piękną wykałaczkę. Na wykałaczce możesz również nakłuć kawałek kiełbasy, ryby lub cienki plasterek cytryny i zrobić wspaniałe kanapki. Wszystko zależy tylko od twojej wyobraźni. W końcu gotowanie to kreatywność dla duszy!
smacznego i nowych sukcesów kulinarnych! Szczęście i dobroć dla Twojego domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal / 100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g