jajka serowe

świetną przekąską na wielkanocny stół są krashenki serowe! To bardzo oryginalna przekąska na każdy świąteczny stół. Masa serowa jest bardzo plastyczna, więc możesz uformować figurkę o dowolnym kształcie, na przykład w postaci Wielkanocnego jajka, a na Walentynki możesz uformować serca z masy serowej, na Nowy Rok - Bombki choinkowe. Kolory takich serowych jąder mogą być bardzo różne, w zależności od tego, w czym je zwiniemy.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 58 % 22 g
węglowodany 11 % 4 g
232 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujemy wszystkie niezbędne produkty. Gotuj i obierz jajka ze skorupy, otwórz słoik oliwek (mam nadziewane cytryną), obierz jeden ząbek czosnku. Wskazane jest wcześniejsze usunięcie stopionego sera do zamrażarki, aby łatwiej się pocierał.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Roztopiony ser również zetrzyj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie na drobnej tarce wcieramy jajka na twardo i ząbek czosnku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj majonez, sól i pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze zagnieść masę serową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Z masy serowej Rzeźbimy jajka serowe, stale mocząc ręce w zimnej wodzie (lepiej używać jednorazowych rękawiczek). Jednocześnie Ukryj niespodziankę (oliwkę) w każdym jądrze. Wewnątrz każdego jajka można ukryć różne nadzienia-niespodzianki lub pozostawić jajka bez nadzienia, ponieważ masa serowa sama w sobie jest pyszna. Zamiast oliwki możesz ukryć wszystko, na przykład orzech włoski, pistację lub kawałek solonej czerwonej ryby.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W ten sposób Rzeźbimy jajka serowe z całej masy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jako" barwnik & quot; do jajek użyjemy papryki i suszonego koperku. Zamiast suszonego koperku możesz wziąć świeży drobno posiekany. Do posypania jajek serowych można również użyć posiekanego orzecha włoskiego, orzeszków ziemnych lub prażonych nasion sezamu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwijamy każde jajko serowe w naszych & quot; barwnikach & quot; i otrzymujemy prawdziwe Wielkanocne & quot; barwniki & quot;.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jajka serowe układamy na liściach sałaty i podajemy do stołu.

aby goście mogli wygodnie wziąć jajka serowe ze stołu, do każdego jajka można wbić piękną wykałaczkę. Na wykałaczce możesz również nakłuć kawałek kiełbasy, ryby lub cienki plasterek cytryny i zrobić wspaniałe kanapki. Wszystko zależy tylko od twojej wyobraźni. W końcu gotowanie to kreatywność dla duszy!

smacznego i nowych sukcesów kulinarnych! Szczęście i dobroć dla Twojego domu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal / 100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy