skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić jajecznicę z pomidorami i cebulą? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Liczba składników jest przybliżona, więc proporcje można zmienić w jednym lub drugim kierunku według własnego gustu i preferencji.
Krok 2:
Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Następnie pokrój obraną cebulę w półpierścienie lub nieco mniejsze. Rozgrzej patelnię do smażenia na gorąco i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Ułóż posiekaną cebulę i smaż przez 1-2 minuty, aby była bardziej przezroczysta.
Krok 3:
Umyj pomidory i pokrój w plasterki. Jeśli pomidory są duże, możesz je pokroić na mniejsze.
Krok 4:
Włóż pokrojone pomidory na patelnię do smażonej cebuli. Smaż je z jednej strony na małym ogniu przez minutę. Następnie odwróć pomidory.
Krok 5:
Rozbij jajka między pomidorami. Posyp trochę soli i przypraw na całej powierzchni. Wybierz dowolne przyprawy według własnego gustu. Możesz po prostu ograniczyć się do mielonego pieprzu lub w ogóle nic nie dodawać. Gotuj jajecznicę na małym ogniu przez 4-5 minut, aby West Wiewiórka miała czas na upieczenie. Jeśli chcesz, aby żółtka pozostały jasne i lekko płynne, nie musisz przykrywać patelni pokrywką.
Krok 6:
Jajecznica z pomidorami i cebulą jest gotowa! Podawaj na gorąco. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g