skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić koperty pita z szynką i serem?
1. Najpierw ugotuj 1 jajko kurze.
2. Następnie weź długi, cienki chleb pita i pokrój na dwa paski. A te dwa paski są jeszcze na pół. Więc mamy cztery paski.
3. Szynkę pokroić w drobną kostkę
4. Ser pokrój również w małe kostki
5. Umyj warzywa pod bieżącą wodą i drobno posiekaj
6. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce
7. Jajko ugotowane na twardo pokroić w drobną kostkę
8. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj trochę majonezu, aby uzyskać soczystość.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
9. Podziel nadzienie na cztery części i zacznij tworzyć trójkątne koperty.
10. Następnie podgrzej patelnię olejem roślinnym
11. W tym czasie ubij surowe jajko na szerokim talerzu z dodatkiem soli i przypraw do smaku
12. Zanurz koperty w jajku kilka razy ze wszystkich stron, aby jajko dobrze przylegało do chleba pita.
13. Rozłóż nasze Trójkąty na patelni stroną owiniętą na samym końcu, aby natychmiast się usmażyły i nie rozwinęły się w przyszłości.
14. Gdy jedna strona nabierze ładnego złotego koloru, Odwróć koperty na drugą stronę.
15. Jeśli druga strona również się zarumieni, Trójkąty można wyjąć z patelni.
niech trochę ostygną i możesz jeść!
możesz bezpiecznie eksperymentować z farszem. Zależy od tego, co masz w magazynie. Zamiast szynki można włożyć kiełbasę, kiełbaski lub kurczaka, a nawet gotowe mięso mielone. Jeśli nie jesz mięsa, możesz umieścić gotowany groszek, soczewicę lub kiełbasę sojową. Możesz dodać pomidora lub paprykę.
możesz wziąć różne warzywa. Kto bardziej lubi koperek, a kto pietruszkę, zieloną cebulę lub kolendrę lub bazylię. Kwestia gustu.
możesz również zrobić te koperty warzywne. Jeśli masz resztki warzyw gotowanych na parze, ale nikt już nie chce ich jeść. Umieszczając je w takich trójkątach z serem, myślę, że zostaną zjedzone bardzo szybko i z przyjemnością!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g