skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i łatwo przygotować soczyste kotlety z mieszanego mięsa mielonego z burakami i cebulą, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania aromatycznych kotletów mięsnych z warzywami.
Krok 2:
Aby przygotować kotlety, weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie drobno posiekaj lub zetrzyj jedną główkę cebuli na grubej tarce i włóż do miski z mielonym mięsem.
Krok 3:
Weź drobną tarkę i zetrzyj wcześniej obrane średnie buraki na głębokim talerzu.
Krok 4:
Włóż drobno starte buraki do miski z mielonym mięsem i cebulą.
Krok 5:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do wspólnej miski.
Krok 6:
Dodaj do wspólnej miski do smaku sól, kolendrę, zirę, dwa ząbki czosnku przepuszczonego przez prasę i mieszankę zmielonej czarnej i czerwonej papryki.
Krok 7:
Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 8:
Weź wymaganą ilość ugotowanego mięsa mielonego i pokonaj go w dłoniach, a następnie uformuj kotlety o wymaganej wielkości.
Krok 9:
Uformowane placki rozwałkować w bułce tartej, którą wymieszać do smaku z mąką pszenną.
Krok 10:
Weź odpowiednią patelnię, najlepiej z grubym dnem i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż do niej panierowane kotlety i smaż z jednej strony przez około pięć minut w średniej temperaturze pieca.
Krok 11:
Odwróć smażone kotlety z jednej strony na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj smażenie kotletów z drugiej strony przez dziesięć minut, aż będą całkowicie ugotowane w najniższej temperaturze pieca.
Krok 12:
Ugotowane kotlety układamy na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu z dodatkami według własnych upodobań. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie pysznych i niezwykle delikatnych kotletów z buraków z cebulą i mieszanym mięsem mielonym! Soczyste i aromatyczne dania główne wykonane z mielonego mięsa z warzywami i szybko smażone na patelni to idealna opcja na pyszny lunch lub kolację! Pamiętaj, aby przygotować te delikatne i aromatyczne domowe kotlety bez dodatku chleba i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g