skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne ciasto z bakłażana, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:

Pokrój trzy bakłażany o grubości pół centymetra językiem i połóż je na talerzu.
Krok 3:

Języki bakłażana posyp solą do smaku.
Krok 4:

Posyp języki bakłażana pieprzem do smaku i polej olejem roślinnym.
Krok 5:

Dobrze wymieszaj wszystkie języki bakłażana.
Krok 6:

Rozłóż bakłażany na patelni rozgrzanej na kuchence i smaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 7:

Zaczynamy przygotowywać sos i wkładamy dwieście gramów twarogu z czterema łyżkami śmietany do głębokiej miski. W razie potrzeby twaróg można zastąpić dowolnym miękkim serem.
Krok 8:

Dodaj sól do miski z twarogiem i śmietaną do smaku.
Krok 9:

Wlej jedną trzecią łyżeczki bazylii i jedną trzecią łyżeczki chmielu-suneli do miski.
Krok 10:

Włóż cztery ząbki czosnku do miski.
Krok 11:

Dodaj koperek do wspólnej miski do smaku i zmiel wszystkie składniki blenderem na gładką masę.
Krok 12:

Pokrój jednego pomidora na małe plasterki, a następnie pokrój połowę papryki w paski i do smaku koperek z natką pietruszki.
Krok 13:

Rozłóż smażony bakłażan w głębokiej misce, wąską stroną do dołu, nakładając jeden na drugi.
Krok 14:

Włóż do miski z bakłażanem i równomiernie rozprowadź jedną łyżkę sosu.
Krok 15:

Rozłóż warstwę pokrojonych plasterków pomidora na wierzchu sosu.
Krok 16:

Rozłóż kolejną warstwę z sosu na wierzchu warstwy pomidora.
Krok 17:

Przykryj warstwę sosu warstwą papryki pokrojonej w paski.
Krok 18:

Rozłóż kolejną warstwę z dressingu i przykryj posiekanymi ziołami.
Krok 19:

Naprzemiennie nakładamy warstwę sosu, pomidora i ponownie opatrunku, który następnie wyrównujemy.
Krok 20:

Składając i dociskając końce bakłażan zamykamy przekąskę w misce.
Krok 21:

Przykryj miskę przygotowanego ciasta przekąskowego talerzem i odwróć.
Krok 22:

Udekoruj przygotowane ciasto z bakłażana gałązką bazylii i liśćmi pietruszki.
Krok 23:

Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
smażone ciasto z bakłażana z nadzieniem twarogowym. Cóż, bardzo prosty przepis! Piękny, elegancki i wyjątkowo pyszny-sezonowe ciasto z bakłażana! Tego lata zdecydowanie powinieneś zrobić eleganckie ciasto z odmładzającym bakłażanem! Soczysta, zbilansowana i wykwintna przekąska z bakłażana z jasnymi pomidorami i pachnącym czosnkiem zrobi furorę na każdej uroczystości! Smażone cienkie bakłażany z najdelikatniejszym nadzieniem twarogowym to dania dla koneserów zdrowej żywności. Przygotuj się na zapamiętanie, jak przygotować idealne bakłażany w ciągu kilku minut! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal / 100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g


