skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułkę z ciasteczkami bez pieczenia? Przygotuj jedzenie. Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozwól mu leżeć w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie. Wybierz wysokiej jakości, naturalny olej, bez tłuszczów roślinnych. Możesz użyć dowolnego kruchego ciasteczka. Weź twaróg miękki i tłusty. Używam domowego twarogu.
Krok 2:
Umieść ciasteczka w misce blendera lub niszczarki i zamień je w okruchy. Nie można bardzo dokładnie zmielić, aby pozostały namacalne kawałki, ale można je bardzo drobno posiekać. Jeśli nie masz blendera, pokonaj ciasteczka wałkiem do ciasta, wkładając je do ciasnej torby. Następnie wlej okruchy do głębokiej miski, aby wygodnie było wszystko ugniatać. Miska może być wykonana z dowolnego materiału-szkła, plastiku lub metalu.
Krok 3:
W misce do zmielonego wątróbki dodaj kakao i mleko. Kakao jest również odpowiednie naturalne, nie bierz napoju takiego jak Nesquik.
Krok 4:
Składniki dokładnie wymieszaj rękami. Masa jest dość gęsta. Jeśli okaże się zbyt suchy, wlej trochę więcej mleka, zbyt płynne — dodaj ciasteczka.
Krok 5:
Następnie przykryj deskę folią spożywczą i połóż na niej czekoladową bryłę. Rozłóż go na powierzchni folii, tworząc prostokąt.
Krok 6:
Aby zrobić nadzienie twarogowe, połącz twaróg, cukier, wanilinę i masło. Wszystko wymieszaj. Jeśli twój twaróg jest zbyt ziarnisty, przebij go blenderem lub przetrzyj przez sito, wtedy nadzienie będzie delikatniejsze i bardziej jednorodne.
Krok 7:
Rozłóż nadzienie twarogowe na całej powierzchni ciasteczek.
Krok 8:
Do nadzienia, opcjonalnie, możesz dodać trochę dowolnego dżemu bez pestek, dżemu, jagód lub gotowanego skondensowanego mleka. Ułóż go małym paskiem na środku prostokąta. Ale możesz gotować bez tego.
Krok 9:
Użyj folii, aby zwinąć warstwę w ciasną rolkę. Włóż bułkę do lodówki na kilka godzin lub do zamrażarki na 1 godzinę.
Krok 10:
Po stwardnieniu rolkę można pokroić nożem. Połóż go na talerzu i podawaj. Smacznego!
podstawowy smak deseru będzie zależał od jakości i smaku ciasteczek i twarogu. Dlatego podejdź do wyboru tych składników z całą powagą. Twaróg powinien być najświeższy, o przyjemnym aromacie sfermentowanego mleka, a ciasteczka są delikatne i kruche.
zamiast cukru można użyć słodzika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g