skład / składniki
metoda gotowania
drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Zetrzyj surowe ziemniaki na średniej tarce. Do mięsa mielonego dodaj ziemniaki i smażoną cebulę. Wbij jajko. Dodaj sól, pieprz, pół łyżeczki sody i przyprawy do smaku do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
wlać zimną przegotowaną wodę (ile zajmie mięso mielone) i zagnieść na gładką masę. Z tej masy uformuj kotlety i panieruj je w bułce tartej lub mące. Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż do niego panierowane kotlety. Smaż przez minutę z każdej strony na szybkim ogniu, aż będzie złoty.
przenieś kotlety do specjalnego naczynia z pokrywką do kuchenki mikrofalowej i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut. Smażyć na & nbsp;średniej mocy. To wszystko, nasze kotlety są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g