skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do grilla z sandacza potrzebny jest sandacz:) w tym przypadku - 3 ryby wielkości jak na zdjęciu.
Krok 2:
Do marynaty weź 2 cytryny, 2 cebule. Zmielona Czerwona, czarna papryka, kolendra, kminek 1 łyżeczka. Sól, sos sojowy do smaku.
Krok 3:
Ryby należy dobrze oczyścić z łusek i wnętrzności, usunąć płetwy. Podziel duże ryby na porcje. Ryby, które zmieszczą się na szpikulcu, można pozostawić w całości lub przeciąć na pół.
Krok 4:
Pokrój cebulę na półpierścienie i zmiel solą, aby wypuścić sok. Dodaj go do ryby. Dopraw szaszłyki przyprawami, sokiem z 2 cytryn, sosem sojowym. Wszystko dobrze wymieszaj i wyślij do lodówki na 40-60 minut.
Krok 5:
Czas minął-czas spalić Drewno. Weź drewno drzew owocowych - mają cechy niezbędne do pysznego kebaba: zapach dymu i temperaturę węgli. Podczas gdy drewno opałowe pali się w metalowym naczyniu, wciśnij czosnek, dodaj masło i sos sojowy do smaku i pozostaw przy ogniu, aby stopić masło.
Krok 6:
Nawlecz rybę na szpikulec.
Krok 7:
A kiedy węgle są ugotowane, pokryte popiołem, zacznij układać kebaby.
Krok 8:
Smaż przez 10 minut, często obracając, ponieważ mięso rybne jest delikatne!
Krok 9:
W tym czasie masło już się stopiło.
Krok 10:
Gdy ryba uzyska pierwszy rumieniec, posmaruj ją olejem-i tak za każdym razem, gdy się przewraca.
Krok 11:
Kilka minut przed wyjęciem grilla z węgli posyp bułką tartą. Przygotuj danie do podania-udekoruj sałatką. Pokrój pomidora, połowę cytryny - w gotowości.
Krok 12:
Wyjmij rybę na talerz, udekoruj pomidorem, polej sokiem z cytryny.
Krok 13:
I podawaj na gorąco pachnący złoty kebab z sandacza do stołu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g