klopsiki z indyka
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i sosu pomidorowego.
formujemy klopsiki i smażymy na oleju z każdej strony przez 2-3 minuty.
włóż do formy, zalej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 10-15 minut. w 200s.
formujemy klopsiki i smażymy na oleju z każdej strony przez 2-3 minuty.
włóż do formy, zalej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 10-15 minut. w 200s.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g