klopsiki z indyka

przepyszne klopsiki z parmezanem! Soczyste i bardzo smaczne. Bardzo szybkie w przygotowaniu, smaczne i zdrowe klopsiki z indyka.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 13 g
tłuszcze 35 % 12 g
węglowodany 26 % 9 g
192 kcal
IG: 33 / 44 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i sosu pomidorowego.
formujemy klopsiki i smażymy na oleju z każdej strony przez 2-3 minuty.
włóż do formy, zalej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 10-15 minut. w 200s.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy