klopsiki mięsno-warzywne

wspaniałe klopsiki z pewnością rozweselą każdą przystawkę!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 50 % 9 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
tutaj znalazłem wspaniały przepis na gotowanie klopsików. Przygotuję je na Nowy Rok. To jedzenie nazywa się po prostu" klopsikami mięsno-warzywnymi", ale sądząc po metodzie gotowania, będzie coś bardzo smacznego. Więc. Weź kawałek wołowiny. Pokrój go na małe kawałki. Przełóż przez maszynę do mięsa. Następnie weź główkę białej kapusty. Umyj go i pokrój na kawałki, aby można było również przewijać przez maszynę do mięsa. Zrób to i wrzuć kapustę z wołowiną. Gotuj fasolę w osobnym rondlu. Możesz, jeśli nie masz czasu, ponieważ. fasola gotuje się bardzo długo, weź również fasolę w puszkach. Gotową fasolę należy rozgnieść jak tłuczone ziemniaki. Następnie dodaj jajko. Następnie obierz i pokrój cebulę w kostkę. Dodaj go do puree z fasoli. Wymieszać. Następnie wymieszaj wszystko z wołowiną i kapustą. Pozostaw powstałe mięso mielone na chwilę. Z niego musisz przykleić klopsiki. Obtocz w mieszance mąki i bułki tartej i usmaż na patelni na oleju roślinnym lub słonecznikowym.Umieść je na osobnej misce. Na innej patelni usmażyć cebulę. Wlać bulion i przenieść do klopsików. Dodaj drobno posiekane suszone śliwki. Zamknij patelnię pokrywką i gotuj klopsiki przez 15 minut. Takie klopsiki można podawać z dowolnym ulubionym dodatkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy