klopsiki mięsno-warzywne
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
tutaj znalazłem wspaniały przepis na gotowanie klopsików. Przygotuję je na Nowy Rok. To jedzenie nazywa się po prostu" klopsikami mięsno-warzywnymi", ale sądząc po metodzie gotowania, będzie coś bardzo smacznego. Więc. Weź kawałek wołowiny. Pokrój go na małe kawałki. Przełóż przez maszynę do mięsa. Następnie weź główkę białej kapusty. Umyj go i pokrój na kawałki, aby można było również przewijać przez maszynę do mięsa. Zrób to i wrzuć kapustę z wołowiną. Gotuj fasolę w osobnym rondlu. Możesz, jeśli nie masz czasu, ponieważ. fasola gotuje się bardzo długo, weź również fasolę w puszkach. Gotową fasolę należy rozgnieść jak tłuczone ziemniaki. Następnie dodaj jajko. Następnie obierz i pokrój cebulę w kostkę. Dodaj go do puree z fasoli. Wymieszać. Następnie wymieszaj wszystko z wołowiną i kapustą. Pozostaw powstałe mięso mielone na chwilę. Z niego musisz przykleić klopsiki. Obtocz w mieszance mąki i bułki tartej i usmaż na patelni na oleju roślinnym lub słonecznikowym.Umieść je na osobnej misce. Na innej patelni usmażyć cebulę. Wlać bulion i przenieść do klopsików. Dodaj drobno posiekane suszone śliwki. Zamknij patelnię pokrywką i gotuj klopsiki przez 15 minut. Takie klopsiki można podawać z dowolnym ulubionym dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g