Kurczak pieczony w bułce tartej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
kawałki kurczaka sól, pieprz, posyp przyprawą do kurczaka.
rozwałkuj kurczaka w mące, a następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
wlej bulion na patelnię, przykryj i gotuj kurczaka na małym ogniu przez 30 minut.
sos, który uformował się na patelni, odcedź i podawaj z kurczakiem.
rozwałkuj kurczaka w mące, a następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
wlej bulion na patelnię, przykryj i gotuj kurczaka na małym ogniu przez 30 minut.
sos, który uformował się na patelni, odcedź i podawaj z kurczakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g