kurczak pieczony w bułce tartej

soczysty kurczak w bułce tartej po prostu rozpływa się w ustach! Bardzo smaczne i soczyste.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 19 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 10 % 3 g
172 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
kawałki kurczaka sól, pieprz, posyp przyprawą do kurczaka.
rozwałkuj kurczaka w mące, a następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
wlej bulion na patelnię, przykryj i gotuj kurczaka na małym ogniu przez 30 minut.
sos, który uformował się na patelni, odcedź i podawaj z kurczakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy