chipsy jabłkowe w kuchence mikrofalowej są szybkie i smaczne

Wypróbuj zdrowy przysmak, który nie szkodzi twojej sylwetce! Chipsy jabłkowe to doskonały deser, który jest nie tylko nieszkodliwy, ale nawet zdrowy. Chrupiące talerze jabłkowe przekonają cię za pierwszym razem, zwłaszcza że gotujesz je tylko przez kilka minut. Dzieci docenią taki przysmak, radzę spróbować)
LenochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
50 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Jabłka myjemy i kroimy w cienkie plasterki (do tego dania jabłka należy wybrać słodkie, z nieodłączną kwaskowatością).

2. Opłucz cienkie plasterki jabłka w zimnej wodzie, delikatnie osusz papierowymi serwetkami i połóż na płaskim talerzu wyłożonym pergaminem (lepiej ułożyć, aby plasterki nie stykały się ze sobą).

3. Posyp talerze jabłkowe cynamonem i umieść naczynie w kuchence mikrofalowej.

4. Gotuj frytki z maksymalną mocą przez 10 do 15 minut. Jeśli istnieje tryb "grillowania", przez ostatnie 2-3 minuty przyrumień na nim frytki.

przysmak należy przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu, owiniętym pergaminem.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy