chipsy jabłkowe w kuchence mikrofalowej są szybkie i smaczne
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Jabłka myjemy i kroimy w cienkie plasterki (do tego dania jabłka należy wybrać słodkie, z nieodłączną kwaskowatością).
2. Opłucz cienkie plasterki jabłka w zimnej wodzie, delikatnie osusz papierowymi serwetkami i połóż na płaskim talerzu wyłożonym pergaminem (lepiej ułożyć, aby plasterki nie stykały się ze sobą).
3. Posyp talerze jabłkowe cynamonem i umieść naczynie w kuchence mikrofalowej.
4. Gotuj frytki z maksymalną mocą przez 10 do 15 minut. Jeśli istnieje tryb "grillowania", przez ostatnie 2-3 minuty przyrumień na nim frytki.
przysmak należy przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu, owiniętym pergaminem.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g