domowe krakersy czosnkowe

pyszne. Tani. Nadaje się jako przekąska do piwa. Nie żeluj soli. Posmaruj cały kawałek namoczonym czosnkiem i pocieraj go wzdłuż krawędzi.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 86 % 42 g
204 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój chleb na kliny. Smarujemy każdy plasterek z obu stron czosnkiem (czosnek albo naciśnij, albo zetrzyj na drobnej tarce). posyp solą po obu stronach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój w kostkę i włóż do pojemnika do wyschnięcia. Czas pomiaru 35-40 minut. temperatura 70 (okresowo można mieszać)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy