Aronia Blank

pachnący i zdrowy półfabrykat o przyjemnym i delikatnym smaku. Istnieją różne metody zbioru aronii na zimę. Ale oczywiście wszystkie są odpowiednie tylko dla miłośników tej jagody.
sofijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 49 g
163 kcal
IG: 24 / 0 / 76

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 h 20 min

suszona Aronia.
do suszenia najlepiej nadaje się aronia, która została zebrana po pierwszych przymrozkach.
jagody są sortowane, dokładnie myte, lekko suszone.
możesz wysuszyć aronię w słońcu, układając ją na drewnianych tarczach.
a jagody można również suszyć w otwartym piekarniku w temperaturze około 60 stopni.
podczas suszenia jagody należy stale mieszać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Aronia - 55   kcal/100g

Podobne przepisy