skład / składniki
metoda gotowania
nie tak dawno temu postanowiłem spróbować zrobić domowe pastylki do ssania. Znalazłem odpowiedni dla mnie przepis kulinarny w Internecie i już na obiad moja rodzina czekała na to pyszne i zdrowe jedzenie. Jeśli chcesz również spróbować ugotować ten przysmak, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać domowe pastylki, krojąc dobrze umyte jabłka odmiany Antonovka na cztery równe części i piecząc je w piekarniku. Zajmie to około 20-25 minut. Teraz przygotowane przez nas jabłka przepuszczamy przez sito (mielimy), dodajemy do nich granulowany cukier i ubijamy mikserem w bujną pianę. Jeśli chcesz, dodaj drobno posiekaną marmoladę do naszej masy. Następnie przygotowaną masę równomiernie rozprowadzamy na blasze do pieczenia z pergaminem. Teraz wkładamy blachę do pieczenia do słabo nagrzanego piekarnika (około 50-60 stopni) i suszymy pastylkę do miękkości. Gdy pastylka jest już gotowa, pokrój ją na kawałki i podawaj na talerzu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g