domowe pastylki do ssania owoców

pyszne pastylki wykonane z naturalnych produktów po prostu rozpływają się w ustach! . Pyszne domowe ciasto jabłkowe!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 56 g
227 kcal
IG: 9 / 7 / 84

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

nie tak dawno temu postanowiłem spróbować zrobić domowe pastylki do ssania. Znalazłem odpowiedni dla mnie przepis kulinarny w Internecie i już na obiad moja rodzina czekała na to pyszne i zdrowe jedzenie. Jeśli chcesz również spróbować ugotować ten przysmak, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać domowe pastylki, krojąc dobrze umyte jabłka odmiany Antonovka na cztery równe części i piecząc je w piekarniku. Zajmie to około 20-25 minut. Teraz przygotowane przez nas jabłka przepuszczamy przez sito (mielimy), dodajemy do nich granulowany cukier i ubijamy mikserem w bujną pianę. Jeśli chcesz, dodaj drobno posiekaną marmoladę do naszej masy. Następnie przygotowaną masę równomiernie rozprowadzamy na blasze do pieczenia z pergaminem. Teraz wkładamy blachę do pieczenia do słabo nagrzanego piekarnika (około 50-60 stopni) i suszymy pastylkę do miękkości. Gdy pastylka jest już gotowa, pokrój ją na kawałki i podawaj na talerzu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Marmolada - 322   kcal/100g

Podobne przepisy