zimą brakuje zieleni? Sushi na przyszłość i ciesz się pyszną zimą! Ale naprawdę zimą tak bardzo brakuje kolendry - w zupie, w cieście, w gulaszu mięsnym, zwłaszcza z jagnięciny... Co nie jest opcją dla suszonych warzyw?!
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
29
%
2
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
71
%
5
g
25
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
5 D 10 min
P5DT10M
Krok 1:
Pokrój kolendrę.
Krok 2:
Ostrożnie złóż miskę.
Krok 3:
Oderwij liście i przenieś je do wody.
Krok 4:
Dobrze spłucz kolendrę i połóż na ręczniku lub prześcieradle, aby wchłonąć wodę. Suszyć w cieniu w dobrze wentylowanym miejscu. Czasami mieszaj, obracaj.
przechowuj takie puste miejsca w gęstych słoikach, płóciennych lub papierowych torebkach. We Włoszech gospodynie domowe przecierają zielenie przez sito. Suszone zioła pochodzą z nich jak ze sklepu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy