suszona kolendra na zimę

zimą brakuje zieleni? Sushi na przyszłość i ciesz się pyszną zimą! Ale naprawdę zimą tak bardzo brakuje kolendry - w zupie, w cieście, w gulaszu mięsnym, zwłaszcza z jagnięciny... Co nie jest opcją dla suszonych warzyw?!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 5 g
25 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kolendrę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ostrożnie złóż miskę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oderwij liście i przenieś je do wody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze spłucz kolendrę i połóż na ręczniku lub prześcieradle, aby wchłonąć wodę. Suszyć w cieniu w dobrze wentylowanym miejscu. Czasami mieszaj, obracaj.

przechowuj takie puste miejsca w gęstych słoikach, płóciennych lub papierowych torebkach. We Włoszech gospodynie domowe przecierają zielenie przez sito. Suszone zioła pochodzą z nich jak ze sklepu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy