suszona pierś z kaczki

bardzo niezwykłe, smaczne, niestandardowe, możesz zaskoczyć przyjaciół. Suszona pierś z kaczki to bardzo smaczny przysmak, który można przygotować w domu w zwykłej kuchni. Mięso kaczki przypomina smak dziczyzny.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 12 % 5 g
węglowodany 64 % 27 g
183 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początku gotowania dno pojemnika, w którym piersi będą solone, zasypiamy warstwą pszenicy lub innych zbóż.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie wlej jednolitą warstwę soli na ziarno, na którym kładziemy piersi, a także zasypiamy solą, aby nie było nagiego mięsa. Naczynia z produktem wkładamy do lodówki na dwa dni. W tym czasie mięso straci wilgoć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po upływie określonego czasu spłucz piersi pod bieżącą wodą i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj składniki i zwiń w nich mięso. Mięso montujemy na wykałaczkach tak, aby podczas wyciągania nie dotykało naczyń i było dobre wietrzenie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wkładamy do lodówki na dziesięć dni. Po tym czasie danie będzie gotowe. Smacznego!

suszone mięso w ten sposób jest odpowiednie dla miłośników nie tylko pysznej przekąski do piwa, ale także dla miłośników wędlin. Zgodnie z tym przepisem możesz ugotować dowolne mięso, a nie tylko ptasie. Wybór składników do smaku nie jest trudny. Jałowiec bardzo dobrze zastąpić na przykład tymiankiem.
W tym przepisie polecam używanie pszenicy jako poduszki w dolnej warstwie podczas solenia. Ten rodzaj zbóż można łatwo zastąpić dowolnym innym zbożem lub zbożem.
jeśli chodzi o czas zwichnięcia, zaznaczę optymalny czas około siedmiu dni. Dokładniej od siedmiu dni. Po tym czasie pierś z kaczki ma mokrą strukturę i charakterystyczny smak suszonego mięsa. Ale jeśli chcesz uzyskać mięso o stałej gęstości, proces suszenia musi zostać zwiększony. Musisz wiedzieć, że suszone produkty są przechowywane w lodówce przez nieograniczony czas, ale bardzo ważne jest, aby nie owijać ich w celofan. Mięso musi koniecznie "oddychać", w przeciwnym razie się udusi.
warto zauważyć, że kaczka pokazała się bardzo dobrze pod względem smaku wraz z mięsem. Dlatego nie polecam usuwania go przed soleniem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326   kcal/100g
  • Pszenica Biała (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Pszenica twarda (całe ziarno) - 332   kcal/100g
  • Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359   kcal/100g
  • Kruszona pszenica ozima - 358   kcal/100g
  • Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168   kcal/100g
  • Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182   kcal/100g
  • Ziarno sorgo - 332   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 352   kcal/100g
  • Ziarna pszenicy kiełkującej - 305   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 332   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Pierś z kaczki - 241   kcal/100g

Podobne przepisy