zapaśnik

suszone mięso w domu jest łatwe! Bortz to Mongolskie suszone mięso z wielbłąda, mięsa końskiego lub bydła. Zaczynają robić puste miejsca w listopadzie lub październiku, kiedy bydło urosło i zyskało dobrą wagę.W tej formie nie psuje się i może trwać prawie rok, pod warunkiem, że przestrzegane są wszystkie zasady. Tak więc ten produkt był przechowywany wcześniej, a teraz też. Suszone mięso jest po prostu używane lub przygotowywane są różne potrawy. Wcześniej są moczone w wodzie, dobrze pęcznieją i proszę, co chcesz z tym zrobić, zrób to. Wiadomo, że w kuchni mongolskiej mięso jest na pierwszym miejscu, a co najważniejsze, jedzą je niedogotowane z sosem i prawie wcale nie słone.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 21 g
tłuszcze 43 % 16 g
węglowodany 0 % 0 g
172 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 14 d

ale teraz chcę powiedzieć, jak dokładnie ten lud robi ten przepis kulinarny, ponieważ możemy go również pożyczyć. Weźmy na przykład wołowinę. Ważne jest, aby pochodziła z dobrze odżywionego byka lub krowy. Usuwamy wszystkie filmy, które są, ścięgna i tłuszcz. Kroimy na paski o długości trzydziestu centymetrów. Grubość nie powinna być większa niż pięć i nie mniejsza niż trzy centymetry. To bardzo ważne. Konieczne jest suszenie w chłodnym, suchym miejscu. Na przykład moja babcia zrobiła to na swoim strychu w prywatnym domu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Konin (krojenie) - 172   kcal/100g

Podobne przepisy