Deli Domowy

pyszne danie mięsne nie pozostawi obojętnym żadnego smakosza.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 56 % 20 g
węglowodany 0 % 0 g
240 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 d

pojęcie balyk stosuje się głównie do ryb różnych odmian, ale suszone mięso można również nazwać balyk, biorąc pod uwagę podobieństwo w procesie gotowania. Jeśli używasz suszonego surowego mięsa do jedzenia, pokochasz kulinarny przepis na wieprzowinę balyk.
mięso powinno być jednym kawałkiem.
najpierw umyj mięso zimną wodą, osusz czystym ręcznikiem. Sól i przyprawy z pierwszej kompozycji dokładnie natrzyj kawałek mięsa. Włóż do emaliowanej patelni, przykryj pokrywką i wstaw na zimno (możesz w lodówce) na 5 dni.
podczas procesu marynowania uwolni się płyn. Od czasu do czasu spuszczamy go i odwracamy mięso z boku na bok. Wyciągamy solone mięso. Aby mięso zwiędło, musisz zawiesić je w przeciągu i chłodzie. Moczyć w dobrze wentylowanym miejscu, aż zostanie przykryty grubą folią, do 5 dni. Traktujemy wieprzowinę przyprawami z drugiej kompozycji i wkładamy do lodówki, aby dojrzewała przez kilka dni.
teraz możesz bezpiecznie jeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy