skład / składniki
metoda gotowania
pojęcie balyk stosuje się głównie do ryb różnych odmian, ale suszone mięso można również nazwać balyk, biorąc pod uwagę podobieństwo w procesie gotowania. Jeśli używasz suszonego surowego mięsa do jedzenia, pokochasz kulinarny przepis na wieprzowinę balyk.
mięso powinno być jednym kawałkiem.
najpierw umyj mięso zimną wodą, osusz czystym ręcznikiem. Sól i przyprawy z pierwszej kompozycji dokładnie natrzyj kawałek mięsa. Włóż do emaliowanej patelni, przykryj pokrywką i wstaw na zimno (możesz w lodówce) na 5 dni.
podczas procesu marynowania uwolni się płyn. Od czasu do czasu spuszczamy go i odwracamy mięso z boku na bok. Wyciągamy solone mięso. Aby mięso zwiędło, musisz zawiesić je w przeciągu i chłodzie. Moczyć w dobrze wentylowanym miejscu, aż zostanie przykryty grubą folią, do 5 dni. Traktujemy wieprzowinę przyprawami z drugiej kompozycji i wkładamy do lodówki, aby dojrzewała przez kilka dni.
teraz możesz bezpiecznie jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g