szybkie ciasto drożdżowe w lodówce w torbie

ciasto drożdżowe w 5 minut. Okazuje się wszystkim! Chociaż uwielbiam "bawić się" ciastem, ten przepis jest tylko darem niebios! Czas gotowania zajmuje tylko pięć minut. Możesz przechowywać w lodówce przez dwa do trzech dni. Ciasto szybko się nie nadtlenkuje. Można zamrozić. Z tego ciasta przygotowuję pyszne ciasta, bielaki, bułki, ciasta, ciasta z różnymi nadzieniami, pizzę... Jeśli & quot; boisz się & quot; ciasta lub masz mało czasu na jego przygotowanie-wypróbuj ten przepis. Okazuje się wszystkim!
tastyminuteAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 76 % 42 g
243 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić szybkie ciasto drożdżowe w lodówce w torbie? Tam cały proces jest pokazany w ciągu minuty. Wlej 4 szklanki mąki i drożdży do miski. Następnie stopniowo wlewam ciepłe mleko, dodaję cukier, sól, olej słonecznikowy. Wszystkie składniki mieszam.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie stopniowo dodaję kolejną szklankę mąki. Ciasto wkładam do celofanowej torby i wkładam do lodówki. Film pokazuje, jak ciasto zbliża się godzinę później, a następnie trzy godziny później.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Możesz gotować już po 2 godzinach. Ale jeśli ciasto leży dłużej w lodówce, nic się z nim nie stanie. Często robię takie ciasto na noc. I gotuję coś pysznego następnego dnia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Tym razem zrobiłam smażone placki z dżemem. Z tej ilości ciasta uzyskuje się 40-50 małych kawałków. W ciągu dnia nic nie zostało!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe paszteciki. Bardzo apetyczne! Z tego ciasta paszteciki można smażyć lub piec w piekarniku. Smażone są oczywiście smaczniejsze. Spróbuj-bardzo prosty przepis, a jednocześnie bardzo smaczne ciasto!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Więcej zdjęć & quot; pyszności & quot; z tego testu. Kiełbaski w cieście (smażone + pieczone w piekarniku) i paszteciki (smażone + duszone).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy