skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wędzoną kiełbasą i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Kiełbasa i ser są odpowiednie, wybierz według własnych upodobań. Natychmiast wrzuć kukurydzę z puszki do durszlaka, aby cały płyn zniknął, a sałatka nie stała się wodnista.
Krok 2:
Weź dużą miskę, w której zmieszczą się wszystkie składniki i wygodnie je wymieszaj. Zetrzyj w nim ser na grubej tarce.
Krok 3:
Z kiełbasy Usuń opakowanie i pokrój w paski.
Krok 4:
Obierz i opłucz marchewki. Najlepiej umyć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą. Zetrzyj koreańską tarkę do marchwi lub, tak jak ja, pokrój w paski, tak jak kiełbasę.
Krok 5:
Obierz, umyj i posiekaj czosnek w dowolny sposób. Przeszedłem przez prasę.
Krok 6:
Następnie dodaj kukurydzę w puszkach do wszystkich składników do miski.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka. Przed podaniem dopraw sałatkę majonezem. A jeśli to konieczne, sól i pieprz. Mam dość słoności i ostrości majonezu, więc nie dodaję soli ani pieprzu. Podawaj sałatkę w dużej salaterce lub w porcjach, możesz udekorować kukurydzą i ziołami.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak kupić kukurydzę w puszkach? Pamiętaj, aby sprawdzić datę ważności na puszce. Jeśli pojemnik jest szklany, ostrożnie rozważ ziarna. Powinny być tego samego rozmiaru i koloru, solidne i wolne od plam. Kompozycja nie powinna zawierać barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku.
jeśli planujesz przygotować tę sałatkę z wyprzedzeniem, aby nie zepsuć smaku, posiekaj czosnek i dodaj przed podaniem razem z majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g