tartaletki z łososiem i serem

pospiesz się, niesamowicie pyszne, łatwe, proste! Tartaletki z łososiem i serem to idealna świąteczna przekąska, którą przygotujesz w 20 minut. Nie musisz niczego gotować, smażyć, piec - po prostu wymieszaj produkty i wypełnij gotowe tartaletki. Każda czerwona ryba, każdy miękki ser wystarczy!
✿AkT®iS@✿Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 15 g
tłuszcze 46 % 30 g
węglowodany 31 % 20 g
356 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tartaletki z łososiem? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Zamiast łososia możesz użyć dowolnej solonej lub lekko solonej czerwonej ryby. Ser śmietankowy wybierz również dowolny, według własnego gustu, możesz nawet z dodatkami (na przykład z ziołami). Umyj i osusz świeży koperek. Obierz czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj czosnek i koperek nożem. W razie potrzeby możesz przepuścić czosnek przez prasę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    50 g łososia (odłóż resztę ryby na bok) również drobno posiekaj nożem. Im mniejszy, tym lepiej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce połącz ser śmietankowy, mielony czosnek, posiekany koperek i posiekanego łososia. Dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmakuj nadzienia i w razie potrzeby dodaj sól i świeżo zmielony pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wynikowym nadzieniem serowym napełnij worek do szprycowania szeroką dyszą. Jeśli nagle nie masz takiej torby / strzykawki, możesz użyć ciasnej torby z wyciętym rogiem. Najpierw przenieś nadzienie serowe do rogu ciasnej torby. Następnie odetnij ten róg nożyczkami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij tartaletki nadzieniem z torebki cukierniczej. Możesz to również zrobić łyżką lub widelcem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój resztę łososia na bardzo cienkie talerze. Zwiń każdy kawałek ryby w niezbyt gęstą rolkę, aby uzyskać taką różę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekoruj każdą tartaletę taką różą, lekko ściskając ją w nadzieniu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj również każdy kosz małymi gałązkami świeżego koperku lub innych świeżych ziół.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    To wszystko! Tartaletki z łososiem i serem są gotowe.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Możesz podać je do stołu. Smacznego!

tartaletki z łososiem i serem to świetna przekąska, która będzie wyglądać idealnie na każdym świątecznym stole. Taka przekąska jest przygotowywana bardzo szybko i prosto, ale okazuje się bardzo elegancka. Tartaletki na taką przekąskę możesz wziąć gotowe, to bardzo uprości i przyspieszy proces gotowania lub możesz samodzielnie upiec z posiekanego ciasta solnego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy