skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tartaletki z łososiem? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Zamiast łososia możesz użyć dowolnej solonej lub lekko solonej czerwonej ryby. Ser śmietankowy wybierz również dowolny, według własnego gustu, możesz nawet z dodatkami (na przykład z ziołami). Umyj i osusz świeży koperek. Obierz czosnek.
Krok 2:
Drobno posiekaj czosnek i koperek nożem. W razie potrzeby możesz przepuścić czosnek przez prasę.
Krok 3:
50 g łososia (odłóż resztę ryby na bok) również drobno posiekaj nożem. Im mniejszy, tym lepiej.
Krok 4:
W misce połącz ser śmietankowy, mielony czosnek, posiekany koperek i posiekanego łososia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Posmakuj nadzienia i w razie potrzeby dodaj sól i świeżo zmielony pieprz.
Krok 6:
Wynikowym nadzieniem serowym napełnij worek do szprycowania szeroką dyszą. Jeśli nagle nie masz takiej torby / strzykawki, możesz użyć ciasnej torby z wyciętym rogiem. Najpierw przenieś nadzienie serowe do rogu ciasnej torby. Następnie odetnij ten róg nożyczkami.
Krok 7:
Napełnij tartaletki nadzieniem z torebki cukierniczej. Możesz to również zrobić łyżką lub widelcem.
Krok 8:
Pokrój resztę łososia na bardzo cienkie talerze. Zwiń każdy kawałek ryby w niezbyt gęstą rolkę, aby uzyskać taką różę.
Krok 9:
Udekoruj każdą tartaletę taką różą, lekko ściskając ją w nadzieniu.
Krok 10:
Udekoruj również każdy kosz małymi gałązkami świeżego koperku lub innych świeżych ziół.
Krok 11:
To wszystko! Tartaletki z łososiem i serem są gotowe.
Krok 12:
Możesz podać je do stołu. Smacznego!
tartaletki z łososiem i serem to świetna przekąska, która będzie wyglądać idealnie na każdym świątecznym stole. Taka przekąska jest przygotowywana bardzo szybko i prosto, ale okazuje się bardzo elegancka. Tartaletki na taką przekąskę możesz wziąć gotowe, to bardzo uprości i przyspieszy proces gotowania lub możesz samodzielnie upiec z posiekanego ciasta solnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g