skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klasyczną rustykalną sałatkę z grzybami? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Jako grzyby możesz użyć dowolnego marynowanego. Będę gotować z marynowanych pieczarek. Umyj ziemniaki i zalej wodą. Nie trzeba go czyścić. Podpal, zagotuj i gotuj przez 20 minut, aby ziemniaki były miękkie. Można to sprawdzić, po prostu przekłuwając go nożem. Następnie spuść gorącą wodę.
Krok 2:
Ugotowane ziemniaki całkowicie ostudzić i obrać. Skórki z gotowanych ziemniaków można łatwo obrać ostrym nożem. Obrane ziemniaki pokroić w drobną kostkę i włożyć do miski, w której ugotujesz sałatkę.
Krok 3:
Ogórek kiszony, podobnie, pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4:
Następnie wyślij pokrojone grzyby do miski. Moje pieczarki są małe, więc pokroiłem je tylko na 4 części. Marynowane grzyby można kupić w gotowej formie lub samodzielnie marynować w domu.
Krok 5:
Umyj świeże warzywa pod bieżącą wodą i drobno posiekaj. Następnie przenieś go do miski i dopraw wszystko pachnącym olejem słonecznikowym. Spróbuj sałatki do smaku. Następnie dodaj sól i pieprz. Dodając sól, pamiętaj, że grzyby i ogórki są już słone. Być może w ogóle nie będziesz musiał solić.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki razem. Sałatka wiejska z grzybami gotowa! Jest bardzo smaczny, sycący i zdrowy. Można go podawać jako dodatek do głównych gorących potraw!
Krok 7:
Przenieś gotową sałatkę do salaterki i podawaj. Smacznego!
wielu uwielbia złożone i wyrafinowane sałatki ze względu na wieloaspektowy smak i piękną prezentację. Ale prosta sałatka może być bardzo interesująca i smaczna. To właśnie ta rustykalna sałatka jest tego dowodem! Idealne połączenie wszystkich składników!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g