chleb pita na grillu z serem

delikatne nadzienie serowe z ziołami nie pozostawi obojętnym! Najpiękniejsze danie, które jest łatwe do przygotowania i zjedzone szybko! Doskonały dodatek do kebabów lub kiełbasek z grilla. Planowany grill? To znaczy być pita z serem!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 17 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 38 % 21 g
316 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W tym przepisie użyto okrągłego chleba pita, każde ciasto o średnicy 20 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj dwa rodzaje sera na grubej tarce. Ser można wziąć absolutnie dowolny według własnego uznania. Dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa (w tym przypadku użyto kopru i szczypiorku) drobno posiekane.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozpuść grill. Podczas gdy węgle wypalają się, przygotuj chleb pita.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj tortillę sosem śmietanowym cienką warstwą. Staraj się jak najbliżej posmarować brzegi chleba pita.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp równomiernie niewielką warstwą sera na wierzchu. Od każdej krawędzi cofnij się w pewnej odległości. Jest to konieczne, aby podczas pieczenia na grillu ser nie wybiegł na brzegach chleba pita. Lekko pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp posiekanymi ziołami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie owinąć chleb pita kopertą. Zegnij krawędź od dołu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie nakładaj się na górę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A dalej wzdłuż krawędzi.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby utworzyć kopertę. Lekko dociśnij dłoń do góry, aby krawędzie sklejały się ze sobą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zrób to samo z resztą tortilli.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ułóż gotowe koperty na ruszcie & quot; szwami & quot; w dół. Wyślij do grilla.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po chwili odwróć się na drugą stronę. Chleb pita gotuje się bardzo szybko, w zależności od ciepła w grillu i ilości węgla w nim.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż gotowe koperty na talerzu i posyp ziołami. Podawaj na gorąco.

zaskocz swoich przyjaciół i bliskich pysznym daniem pita.

jeśli planujesz wyjazd do natury lub daczy, przygotuj chleb pita z serem z wyprzedzeniem w domu, włóż gotowe koperty do pojemnika na żywność i upiecz je w naturze.

chleb pita gotuje się bardzo szybko, dosłownie kilka minut. Czas gotowania zależy od siły ciepła i ilości węgli w grillu.
z dodatkami możesz poeksperymentować i wybrać swój ulubiony. Na przykład dodaj szynkę lub kiełbasę do sera, a także plastry pomidora. Okaże się bardzo jasny i smaczny, jeśli do sera dodasz pieczarki smażone z cebulą.
zamiast sosu śmietanowo-czosnkowego możesz użyć majonezu do smaku. Możesz owinąć chleb pita nie kopertami, ale trójkątami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser solankowy - 355   kcal/100g

Podobne przepisy