skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym przepisie użyto okrągłego chleba pita, każde ciasto o średnicy 20 cm.
Krok 2:
Zetrzyj dwa rodzaje sera na grubej tarce. Ser można wziąć absolutnie dowolny według własnego uznania. Dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 4:
Warzywa (w tym przypadku użyto kopru i szczypiorku) drobno posiekane.
Krok 5:
Rozpuść grill. Podczas gdy węgle wypalają się, przygotuj chleb pita.
Krok 6:
Posmaruj tortillę sosem śmietanowym cienką warstwą. Staraj się jak najbliżej posmarować brzegi chleba pita.
Krok 7:
Posyp równomiernie niewielką warstwą sera na wierzchu. Od każdej krawędzi cofnij się w pewnej odległości. Jest to konieczne, aby podczas pieczenia na grillu ser nie wybiegł na brzegach chleba pita. Lekko pieprz.
Krok 8:
Posyp posiekanymi ziołami.
Krok 9:
Następnie owinąć chleb pita kopertą. Zegnij krawędź od dołu.
Krok 10:
Następnie nakładaj się na górę.
Krok 11:
A dalej wzdłuż krawędzi.
Krok 12:
Aby utworzyć kopertę. Lekko dociśnij dłoń do góry, aby krawędzie sklejały się ze sobą.
Krok 13:
Zrób to samo z resztą tortilli.
Krok 14:
Ułóż gotowe koperty na ruszcie & quot; szwami & quot; w dół. Wyślij do grilla.
Krok 15:
Po chwili odwróć się na drugą stronę. Chleb pita gotuje się bardzo szybko, w zależności od ciepła w grillu i ilości węgla w nim.
Krok 16:
Połóż gotowe koperty na talerzu i posyp ziołami. Podawaj na gorąco.
zaskocz swoich przyjaciół i bliskich pysznym daniem pita.
jeśli planujesz wyjazd do natury lub daczy, przygotuj chleb pita z serem z wyprzedzeniem w domu, włóż gotowe koperty do pojemnika na żywność i upiecz je w naturze.
chleb pita gotuje się bardzo szybko, dosłownie kilka minut. Czas gotowania zależy od siły ciepła i ilości węgli w grillu.
z dodatkami możesz poeksperymentować i wybrać swój ulubiony. Na przykład dodaj szynkę lub kiełbasę do sera, a także plastry pomidora. Okaże się bardzo jasny i smaczny, jeśli do sera dodasz pieczarki smażone z cebulą.
zamiast sosu śmietanowo-czosnkowego możesz użyć majonezu do smaku. Możesz owinąć chleb pita nie kopertami, ale trójkątami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g