marynata do grilla

ciekawy przepis na marynatę, który sprawi, że twoje mięso będzie wyjątkowe!). Wypróbuj ten przepis na marynatę do grilla - a na pewno będziesz zadowolony z wyniku, poza tym składniki do jej przygotowania zawsze znajdziesz w lodówce
EVGENIUSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 62 % 24 g
226 kcal
IG: 46 / 0 / 54

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przepuszczamy czosnek przez prasę czosnkową.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij sok z cytryny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sok z cytryny i miód do czosnku

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj kefir

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj keczup

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj olej roślinny

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp przyprawami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wszystko wymieszaj. Pyszna marynata jest gotowa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Marynuj mięso.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy