skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
SOS. Do przygotowania sosu potrzebujemy: pasty pomidorowej, jajek, mieszanki suchych ziół prowansalskich, mieszanki świeżo zmielonej papryki.
Krok 2:
Połącz jajka z koncentratem pomidorowym, ziołami prowansalskimi i mieszanką papryki
Krok 3:
Wszystko dokładnie ubij, aż będzie gładkie. Rezultatem powinna być półlepka masa.
Krok 4:
Farsz. Aby przygotować nadzienie, potrzebujemy kawałka dowolnego sera.
Krok 5:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 6:
Aby zrobić smażone rurki pita z serem, potrzebujemy: pita, olej roślinny do smażenia.
Krok 7:
Pokrój każdy arkusz chleba pita na 6 identycznych prostokątów.
Krok 8:
Posmaruj każdy kawałek chleba pita sosem pomidorowo-jajecznym.
Krok 9:
Posyp tartym serem na wierzchu.
Krok 10:
Zwiń chleb pita. Podobnie uformuj rurki z pozostałych kawałków chleba pita.
Krok 11:
Na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i ułóż powstałe rurki szwem w dół. Smaż przez 5-7 minut, aż pojawi się złoty kolor. Odwróć bułki i smaż przez kolejne 3-5 minut.
teraz zaczyna się sezon kebabów, więc zacznę układać różne potrawy, które mogą urozmaicić stół. Te tuby & amp; nbsp; świetnie się tutaj sprawdzą. Można je przygotować w domu rano lub poprzedniej nocy.
te słomki mogą spodobać się Twoim dzieciom i mogą być świetnym rozwiązaniem na śniadanie dla dzieci lub przekąskę. Wygodnie jest zabrać je ze sobą do pracy.
nadzienie do rur można urozmaicić według własnych upodobań. Zamiast zwykłego sera możesz użyć mozzarelli (nie solanki, ale tej Do Pizzy). Oprócz sera do bułek można dodać świeże drobno posiekane pomidory, kiełbasę lub kawałki gotowanego lub smażonego mięsa z kurczaka. Do nadzienia można również dodać świeże zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g