grillowane rurki pita z serem

Szybka, gorąca przekąska będzie pasować do piwa i po prostu na śniadanie. Te bułki są chrupiące na zewnątrz, ze smażoną złotą skórką, a wewnątrz miękkie nadzienie z roztopionego sera nasączonego sosem pomidorowym z przyprawami. Po prostu nie da się oderwać. Lepiej podawać danie na gorąco. Następnego dnia wystarczy włożyć rurki do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund i ponownie cieszyć się doskonałą przekąską. To prawda, że skórka nie będzie już tak chrupiąca jak pierwszego dnia gotowania. Ale też pyszne.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 15 g
tłuszcze 61 % 28 g
węglowodany 7 % 3 g
320 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    SOS. Do przygotowania sosu potrzebujemy: pasty pomidorowej, jajek, mieszanki suchych ziół prowansalskich, mieszanki świeżo zmielonej papryki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz jajka z koncentratem pomidorowym, ziołami prowansalskimi i mieszanką papryki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie ubij, aż będzie gładkie. Rezultatem powinna być półlepka masa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Farsz. Aby przygotować nadzienie, potrzebujemy kawałka dowolnego sera.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby zrobić smażone rurki pita z serem, potrzebujemy: pita, olej roślinny do smażenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój każdy arkusz chleba pita na 6 identycznych prostokątów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj każdy kawałek chleba pita sosem pomidorowo-jajecznym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp tartym serem na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwiń chleb pita. Podobnie uformuj rurki z pozostałych kawałków chleba pita.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i ułóż powstałe rurki szwem w dół. Smaż przez 5-7 minut, aż pojawi się złoty kolor. Odwróć bułki i smaż przez kolejne 3-5 minut.

teraz zaczyna się sezon kebabów, więc zacznę układać różne potrawy, które mogą urozmaicić stół. Te tuby & amp; nbsp; świetnie się tutaj sprawdzą. Można je przygotować w domu rano lub poprzedniej nocy.

te słomki mogą spodobać się Twoim dzieciom i mogą być świetnym rozwiązaniem na śniadanie dla dzieci lub przekąskę. Wygodnie jest zabrać je ze sobą do pracy.

nadzienie do rur można urozmaicić według własnych upodobań. Zamiast zwykłego sera możesz użyć mozzarelli (nie solanki, ale tej Do Pizzy). Oprócz sera do bułek można dodać świeże drobno posiekane pomidory, kiełbasę lub kawałki gotowanego lub smażonego mięsa z kurczaka. Do nadzienia można również dodać świeże zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy