skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować rybę z brokułami w podwójnym bojlerze, weź rybę (w tym przypadku jest to filet z halibuta, możesz wziąć dowolną rybę, najlepiej bez kości), mrożoną lub świeżą kapustę brokułową, trochę marchewki i cebuli, sok z cytryny, olej słonecznikowy, sól i czarny pieprz. Aby dodać do miski do gotowania na parze, aby wzmocnić smaki, Zwykle dodaję liść laurowy, koperek, ziarna pieprzu.
Krok 2:
Filety rybne dobrze umyć, osuszyć papierową serwetką lub ręcznikiem kuchennym.
Krok 3:
Następnie pieprz rybę, sól z obu stron.
Krok 4:
Wlej wodę na patelnię do gotowania na parze, wystarczy pół litra - tyle, aby nie zagotować się w ciągu 20 minut. Rzuć kilka liści laurowych, gałązkę kopru z parasolem lub po prostu nasiona kopru lub nasiona kminku, wszystkie mają doskonały aromat, tworząc udane połączenie w tandemie z rybą.
Krok 5:
Kawałki filetów rybnych posmaruj olejem słonecznikowym i umieść na ruszcie do gotowania na parze. Skrop rybę świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Krok 6:
Brokuły są zwykle mrożone, więc nawet rozmrażanie nie jest wymagane przed włożeniem ich do podwójnego kotła. W zależności od producenta nawet wstępne mycie nie jest konieczne. Ale na wszelki wypadek Wrzuć kwiatostany do durszlaka i trzymaj pod kranem, od czasu do czasu potrząsając. Rozłóż brokuły między rybami, dodaj krążki cebuli.
Krok 7:
Aby uzyskać piękno i jasność, umieść tam cienkie plasterki marchwi, posyp dowolną ulubioną przyprawą i umieść nad parą. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na parze z lekkim gotowaniem przez 20 minut (w zależności od grubości ryby).
Krok 8:
To wszystko! Ryba z brokułami jest gotowa! Od razu podawaj to wspaniałe drugie danie na stole! Smacznego!
ryby z brokułami można gotować na różne sposoby: w folii w piekarniku, po prostu upieczone na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia. Możesz dusić w śmietanie lub sosie pomidorowym - istnieje wiele opcji.
parowiec to bardzo prosty i wygodny sposób gotowania potraw. Zarówno warzywa, jak i filety rybne są w nim doskonałe, a takie potrawy są odpowiednie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a dla każdej diety są dobre!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g