ryba z brokułami

ryba z brokułami w podwójnym bojlerze-prosta, smaczna i zdrowa! Możesz gotować ryby z brokułami na różne sposoby. Proponuję najprostszy i najbardziej użyteczny sposób: w podwójnym bojlerze! Zarówno ryby, jak i kapusta są pełne soczystych i smacznych, a co najważniejsze-zdrowych!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 19 % 3 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować rybę z brokułami w podwójnym bojlerze, weź rybę (w tym przypadku jest to filet z halibuta, możesz wziąć dowolną rybę, najlepiej bez kości), mrożoną lub świeżą kapustę brokułową, trochę marchewki i cebuli, sok z cytryny, olej słonecznikowy, sól i czarny pieprz. Aby dodać do miski do gotowania na parze, aby wzmocnić smaki, Zwykle dodaję liść laurowy, koperek, ziarna pieprzu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety rybne dobrze umyć, osuszyć papierową serwetką lub ręcznikiem kuchennym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pieprz rybę, sól z obu stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę na patelnię do gotowania na parze, wystarczy pół litra - tyle, aby nie zagotować się w ciągu 20 minut. Rzuć kilka liści laurowych, gałązkę kopru z parasolem lub po prostu nasiona kopru lub nasiona kminku, wszystkie mają doskonały aromat, tworząc udane połączenie w tandemie z rybą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kawałki filetów rybnych posmaruj olejem słonecznikowym i umieść na ruszcie do gotowania na parze. Skrop rybę świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Brokuły są zwykle mrożone, więc nawet rozmrażanie nie jest wymagane przed włożeniem ich do podwójnego kotła. W zależności od producenta nawet wstępne mycie nie jest konieczne. Ale na wszelki wypadek Wrzuć kwiatostany do durszlaka i trzymaj pod kranem, od czasu do czasu potrząsając. Rozłóż brokuły między rybami, dodaj krążki cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby uzyskać piękno i jasność, umieść tam cienkie plasterki marchwi, posyp dowolną ulubioną przyprawą i umieść nad parą. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na parze z lekkim gotowaniem przez 20 minut (w zależności od grubości ryby).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    To wszystko! Ryba z brokułami jest gotowa! Od razu podawaj to wspaniałe drugie danie na stole! Smacznego!

ryby z brokułami można gotować na różne sposoby: w folii w piekarniku, po prostu upieczone na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia. Możesz dusić w śmietanie lub sosie pomidorowym - istnieje wiele opcji.

parowiec to bardzo prosty i wygodny sposób gotowania potraw. Zarówno warzywa, jak i filety rybne są w nim doskonałe, a takie potrawy są odpowiednie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a dla każdej diety są dobre!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy