kieszenie z kurczaka z serem

to danie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo szybkie w przygotowaniu. Przygotowanie takich kieszeni nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Mięso nie może być wstępnie smażone. To prawda, że kurczak wyda dużo soku. Smażenie na dużym ogniu szybko uszczelnia górną warstwę mięsa, dzięki czemu przy dalszej obróbce cieplnej praktycznie nie traci wilgoci i nie wysycha. Kieszenie pozostaną soczyste w środku. Możesz podawać je z dowolnym dodatkiem-ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą gryczaną. Jest bardzo smaczny z sałatką ze świeżych warzyw.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 21 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 12 % 4 g
174 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Aby przygotować kieszenie z kurczaka z serem, potrzebujemy: fileta z kurczaka (najlepiej większego), oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Nadal odcinam kawałki tłuszczu i folię pokrywającą mięso. Pokrój każdy filet wzdłuż, ale nie do końca, uważając, aby go nie przeciąć, aby nadzienie nie wyciekło i odsłonić jak książkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet z kurczaka sól, pieprz wewnątrz i na zewnątrz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Farsz. Aby przygotować nadzienie, potrzebujemy sera, kwaśnej śmietany (od 20% tłuszczu i więcej) i czosnku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ser na średnie talerze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przełóż czosnek przez prasę. Połącz śmietanę z czosnkiem i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj wnętrze "kieszeni" kurczaka kwaśną śmietaną z czosnkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż talerze sera na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Złóż boki kieszeni, ponownie nadając im wygląd całego fileta z kurczaka i wyszczotkuj krawędzie wykałaczkami, aby ser nie wyciekł podczas pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Panierka. Do przygotowania panierki potrzebujemy: bułki tartej, dużego jajka, soli.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ubij jajko solą, aż będzie gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wysyp krakersy na płaski talerz. Zanurz każdy filet z kurczaka w ubitym jajku, a następnie zwiń bułkę tartą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż filet z kurczaka na dużym ogniu z obu stron, aż pojawi się złoty kolor.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przenieś mięso do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C przez kolejne 20-25 minut. Jeśli twój filet jest bardzo usmażony, aby panierka nie paliła się podczas pieczenia, możesz przykryć formę folią. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy