skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować kieszenie z kurczaka z serem, potrzebujemy: fileta z kurczaka (najlepiej większego), oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Nadal odcinam kawałki tłuszczu i folię pokrywającą mięso. Pokrój każdy filet wzdłuż, ale nie do końca, uważając, aby go nie przeciąć, aby nadzienie nie wyciekło i odsłonić jak książkę.
Krok 3:
Filet z kurczaka sól, pieprz wewnątrz i na zewnątrz.
Krok 4:
Farsz. Aby przygotować nadzienie, potrzebujemy sera, kwaśnej śmietany (od 20% tłuszczu i więcej) i czosnku.
Krok 5:
Pokrój ser na średnie talerze.
Krok 6:
Przełóż czosnek przez prasę. Połącz śmietanę z czosnkiem i wymieszaj.
Krok 7:
Posmaruj wnętrze "kieszeni" kurczaka kwaśną śmietaną z czosnkiem.
Krok 8:
Ułóż talerze sera na wierzchu.
Krok 9:
Złóż boki kieszeni, ponownie nadając im wygląd całego fileta z kurczaka i wyszczotkuj krawędzie wykałaczkami, aby ser nie wyciekł podczas pieczenia.
Krok 10:
Panierka. Do przygotowania panierki potrzebujemy: bułki tartej, dużego jajka, soli.
Krok 11:
Ubij jajko solą, aż będzie gładkie.
Krok 12:
Wysyp krakersy na płaski talerz. Zanurz każdy filet z kurczaka w ubitym jajku, a następnie zwiń bułkę tartą.
Krok 13:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż filet z kurczaka na dużym ogniu z obu stron, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 14:
Przenieś mięso do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C przez kolejne 20-25 minut. Jeśli twój filet jest bardzo usmażony, aby panierka nie paliła się podczas pieczenia, możesz przykryć formę folią. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g