kapuśniak z konserwami rybnymi

kapuśniak z konserwami rybnymi to dobra alternatywa. Kapuśniak z konserw rybnych to doskonała alternatywa dla zwykłej kapusty mięsnej. Okazuje się, że są nie mniej smaczne, a jeśli nie ugotowałeś ich podczas postu, to doprawione kwaśną śmietaną praktycznie nie różnią się od zwykłej zupy mięsnej. Spróbuj, myślę, że wcale się nie zawiedziesz!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 8 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 25 % 7 g
175 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować kapustę z kapusty z konserwami rybnymi, weź zwykły zestaw produktów, tylko zamiast mięsa lub kurczaka dodaj konserwy rybne (w tym przypadku jest to keta we własnym soku). reszta jest znana: biała kapusta, ziemniaki, marchew, cebula, seler łodygowy, zioła, sól i przyprawy według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj bulion warzywny, ponieważ pod koniec gotowania dodamy konserwy rybne - w końcu ryba jest gotowa, pozostaje tylko logiczne wprowadzenie jej do kapuśniaka. Wrzuć łodygi zieleni, kawałek cebuli i marchewki do wody. Możesz dodać gotowy bulion mięsny lub drobiowy, aby poprawić smak (wlałem trochę bulionu cebulowego z gotowania smalcu w skórce cebuli - ten przepis znajduje się na moim profilu powyżej). Gotuj korzenie i warzywa przez 10-15 minut przy powolnym gotowaniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie obierz i pokrój ziemniaki i kapustę. Stopień cięcia jest średni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przygotowane ziemniaki do bulionu. Gotuj, aż będzie średnio ugotowany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj warzywa do dressingu: obierz i posiekaj drobno cebulę, marchewkę i łodygę selera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na rozgrzanym oleju dopraw warzywa do miękkości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Z bulionu usuń wszystkie korzenie i warzywa bulionowe i dodaj kapustę. Gotuj, aż będzie miękka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz dopraw kapuśniak smażonym warzywem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wreszcie wprowadź konserwy rybne, odsącz bulion rybny - w tym przypadku smak rybny nie będzie tak silny, konserwy śledziowe, saura, czerwona ryba są pod tym względem nieco łagodniejsze. Dodaj liść laurowy, sól do smaku. Podgrzej kapuśniak na małym ogniu przez prawie 10 minut bez gotowania, pozwalając wszystkim składnikom połączyć smaki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj kapuśniak z gorącymi konserwami rybnymi, włóż śmietanę do talerza, jak zwykle, jeśli nie masz chudej opcji. Okazuje się bardzo smaczne!

kapuśniak z konserwami rybnymi można przygotować w dni postu, kiedy dozwolone są ryby i olej słonecznikowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Saura blanszowana w oleju - 283   kcal/100g
  • Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238   kcal/100g
  • Sardynka w oleju - 221   kcal/100g
  • Sardynka w sosie pomidorowym - 162   kcal/100g
  • Makrela w oleju - 278   kcal/100g
  • Szprot w sosie pomidorowym - 154   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy