skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić leniwe pierogi z kaszą manną i twarogiem? Produkty, których potrzebujemy.
Krok 2:
Zetrzyj twaróg widelcem, dodaj semolinę, wymieszaj, pozostaw na 10-15 minut.
Krok 3:
Następnie dodaj sól, cukier, jajko i mąkę, wymieszaj i zagniataj ciasto.
Krok 4:
Zanurz ręce w wodzie, weź trochę ciasta i zwiń w kulkę, wrzuć do wrzącej wody.
Krok 5:
Gdy pierogi się pojawią, wyjmij je łyżką cedzakową.
Krok 6:
Połóż na talerzu i podawaj na gorąco.
Krok 7:
Smacznego!
ważne! aby ciasto twarogowe lub nadzienie odniosło sukces, ważne jest, aby starannie wybrać twaróg. Produkt niskiej jakości może zepsuć wypieki, ponieważ bezpośrednio wpływa na konsystencję, smak i efekt końcowy. Jak wybrać odpowiedni twaróg do ciasta lub nadzienia, przeczytaj w tym artykule .
jak wybrać semolinę, ugotować z niej idealną owsiankę i więcej, przeczytaj artykuł o manku i semolinie .
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g