Sałatka Bachor z kiełbasą

Jasna, obfita, pożywna sałatka o Smaku okroshki. Sałatka Bahor to danie kuchni uzbeckiej. Sałatka jest obfita ze względu na składnik mięsny przepisu. W oryginale do sałatki dodaje się gotowaną wołowinę lub jagnięcinę, ale na codzienny stół można zastąpić kiełbasą. Piękna paleta kolorów sałaty przypomina jasne wzory na tkaninach uzbeckich rzemieślników ludowych. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, wystarczy pokroić wszystkie składniki i wymieszać. Zróbmy sałatkę Bachor z kiełbasą i jestem pewien, że stanie się ulubieńcem twoich przepisów.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 12 % 3 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy robić sałatkę. Najpierw pokrój wszystkie warzywa: pomidory, ogórki, cebulę. Piękniejsze okazuje się, jeśli pokroisz je w paski, ale możesz także w kostkę. Jeśli cebula jest gorzka, pokrój ją i zalej wrzącą wodą, a następnie spłucz zimną wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kiełbasę kroimy również w paski, jajka w kostkę. Wyciśnij 2 ząbki czosnku do sałatki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następne w użyciu są warzywa i każdy twardy ser. Drobno posiekaj warzywa, zetrzyj ser na grubej tarce, możesz odłożyć część sera do dekoracji sałatki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaje dodać sól do pieprzu, dodać majonez. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany lub jogurtu naturalnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki, spróbuj smaku i soli. Rozłóż slajd, górę można ozdobić tartym serem i ziołami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

majonezu nie można dodawać, ponieważ w sałatce jest wystarczająco dużo soczystości z pomidorów i ogórków, gotowane jajka i ser nadają delikatności i miękkości, a cebula, czosnek i zioła podkreślają sałatkę swoim smakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa "mleczna" - 252   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy