skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Zaczynamy robić sałatkę. Najpierw pokrój wszystkie warzywa: pomidory, ogórki, cebulę. Piękniejsze okazuje się, jeśli pokroisz je w paski, ale możesz także w kostkę. Jeśli cebula jest gorzka, pokrój ją i zalej wrzącą wodą, a następnie spłucz zimną wodą.
Krok 3:
Kiełbasę kroimy również w paski, jajka w kostkę. Wyciśnij 2 ząbki czosnku do sałatki.
Krok 4:
Następne w użyciu są warzywa i każdy twardy ser. Drobno posiekaj warzywa, zetrzyj ser na grubej tarce, możesz odłożyć część sera do dekoracji sałatki.
Krok 5:
Pozostaje dodać sól do pieprzu, dodać majonez. Zamiast majonezu możesz użyć śmietany lub jogurtu naturalnego.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki, spróbuj smaku i soli. Rozłóż slajd, górę można ozdobić tartym serem i ziołami.
Krok 7:
Smacznego!
majonezu nie można dodawać, ponieważ w sałatce jest wystarczająco dużo soczystości z pomidorów i ogórków, gotowane jajka i ser nadają delikatności i miękkości, a cebula, czosnek i zioła podkreślają sałatkę swoim smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa "mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g