skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów.
Krok 2:
Kilka razy dobrze spłucz groszek i napełnij zimną wodą przez pół godziny. Jeszcze raz przypomnę, że robimy to nie po to, aby szybciej się spawał, ale aby usunąć z niego nadmiar siarki.
Krok 3:
Odetnij miąższ z nogi kurczaka.
Krok 4:
Włóż Kości wraz z umytym i odcedzonym groszkiem do rondla, zalej zimną wodą. Na średnim ogniu doprowadzamy do wrzenia, usuwamy pianę i gotujemy, przykrywając pokrywką, na małym ogniu przez czterdzieści minut.
Krok 5:
W międzyczasie posiekaj cebulę i marchewkę.
Krok 6:
Dodaj warzywa w oleju, aż będą miękkie i przezroczyste. Nie musisz mocno smażyć. Dodaj posiekaną paprykę i czosnek, wyłącz ogień.
Krok 7:
Gdy groszek zacznie się gotować, włóż ziemniaki pokrojone w średnią kostkę i gotuj przez kolejne 20 minut.
Krok 8:
Następnie włóż smażenie z patelni, mięso z kurczaka pokrojone na kawałki, sól, cukier i inne przyprawy do garnka.
Krok 9:
Wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
Krok 10:
Pozwól zupie parzyć przez około pół godziny.
Krok 11:
Podawaj i podawaj z krakersami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g