pierogi z surowymi ziemniakami chude

bardzo ciekawy przepis na pierogi z surowymi ziemniakami. Pyszne, niezwykłe, podobało się naszej rodzinie.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 84 % 32 g
152 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mąkę z solą. Wlać wodę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść elastyczne ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz ziemniaki i cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, spłucz zimną wodą. sól, dodaj pieprz. Drobno posiekaj cebulę. wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto, Wytnij koła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wypełnij koła nadzieniem, uformuj pierogi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj pierogi w osolonej wodzie, musisz gotować przez 10 minut, aby ziemniaki ugotowały się w środku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyciągnij łyżką cedzakową. podawać ze śmietaną, majonezem lub innym sosem. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy