pierogi z surowymi ziemniakami chude
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:

Wymieszaj mąkę z solą. Wlać wodę.
Krok 3:

Zagnieść elastyczne ciasto.
Krok 4:

Obierz ziemniaki i cebulę.
Krok 5:

Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, spłucz zimną wodą. sól, dodaj pieprz. Drobno posiekaj cebulę. wymieszać.
Krok 6:

Rozwałkuj ciasto, Wytnij koła.
Krok 7:

Wypełnij koła nadzieniem, uformuj pierogi.
Krok 8:

Gotuj pierogi w osolonej wodzie, musisz gotować przez 10 minut, aby ziemniaki ugotowały się w środku.
Krok 9:

Wyciągnij łyżką cedzakową. podawać ze śmietaną, majonezem lub innym sosem. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g



