skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki-ziemniaki gotujemy wcześniej w mundurkach
Krok 2:
Ciepłe, świeżo ugotowane ziemniaki obieramy
Krok 3:
Pokrój w dużą kostkę
Krok 4:
Ośmiornice kroimy na 3 części
Krok 5:
Włóż ziemniaki i ośmiornice do salaterki i podgrzej
Krok 6:
W międzyczasie pokrój pomidory koktajlowe na pół
Krok 7:
I przygotuj sos: posiekaj czosnek w wygodny sposób
Krok 8:
Drobno posiekaj koperek
Krok 9:
Połącz ziarnistą musztardę, oliwę z oliwek, koperek i czosnek
Krok 10:
Dodaj pomidorki koktajlowe do ziemniaków z ośmiornicami, rozerwij korzeń na pojedyncze kurki, dressing, a następnie wymieszaj i podawaj na ciepło.
Krok 11:
To po prostu niesamowita kombinacja! To sos odegrał ważną rolę - nadał ciepłej sałatce odrobinę pikanterii. A jaki smak pojawił się, gdy wszystkie składniki zostały połączone... Mmmmm
Krok 12:
A co za piękno... Spróbować
oczywiście ośmiornice są egzotyczne, ale można je zastąpić na przykład gotowanymi kałamarnicami, a zamiast korzenia wziąć zwykłą sałatę lub bez niej - jest to bardziej codzienna opcja. Ale spróbuj przynajmniej raz w tym wykonaniu - jest bardzo smaczny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ośmiornica - 164 kcal/100g
- Sałatka Korn - 16 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g