Impregnat do ciastek czekoladowych i ciast
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
uważam, że impregnacja wiśniowa jest najbardziej odpowiednia dla biszkoptu czekoladowego - jasna, aromatyczna, bogata. Gotowanie jest bardzo proste, a mianowicie:
1. Wlej wodę do rondla, dodaj cukier.
2. Ciągle mieszając, zagotuj zawartość rondla.
3. Schłodzić powstały płyn.
4. Dodaj sok wiśniowy, dobrze wymieszaj.
impregnacja jest gotowa. Ważne jest, aby dodać sok wiśniowy, gdy syrop prawie całkowicie ostygnie - wtedy zachowa swój aromat, a impregnacja będzie szczególnie urzekająca w smaku i zapachu.
pyszne ciasta! Cukiernicze arcydzieła!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok wiśniowy - 47 kcal/100g