Impregnat do ciastek czekoladowych i ciast

pachnąca i o jasnym smaku impregnacja-twoje ciasto będzie niezapomniane! Impregnat, którego często używam do ciast i ciast. Ciasta stają się bardziej miękkie, z lekkimi nutami wiśni - po prostu pachną ulubionym aromatem! Smak ciasta czekoladowego z tą impregnacją staje się jaśniejszy i bardziej wieloaspektowy-spróbuj!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 37 g
149 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

uważam, że impregnacja wiśniowa jest najbardziej odpowiednia dla biszkoptu czekoladowego - jasna, aromatyczna, bogata. Gotowanie jest bardzo proste, a mianowicie:

1. Wlej wodę do rondla, dodaj cukier.
2. Ciągle mieszając, zagotuj zawartość rondla.
3. Schłodzić powstały płyn.
4. Dodaj sok wiśniowy, dobrze wymieszaj.

impregnacja jest gotowa. Ważne jest, aby dodać sok wiśniowy, gdy syrop prawie całkowicie ostygnie - wtedy zachowa swój aromat, a impregnacja będzie szczególnie urzekająca w smaku i zapachu.

pyszne ciasta! Cukiernicze arcydzieła!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok wiśniowy - 47   kcal/100g

Podobne przepisy