skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowanie zaczynamy od smażenia cebuli. Aby to zrobić, obierz, umyj warzywo, pokrój w półpierścienie i włóż na patelnię, wlej olej roślinny. Smażyć cebulę na lekko złoty kolor.
2. Myjemy wątrobę, usuwamy wszystkie filmy i żyły, kroimy na średnie kawałki.
3. Obierz marchewki, pokrój w duże koła.
4. W rondelku rozprowadzamy marchewki, wątrobę, smażoną cebulę (w tej samej kolejności), zalewamy gorącą wodą 3/4 objętości i gotujemy na małym ogniu, aż do całkowitego ugotowania (około 40 minut).
5. Ugotowane składniki wkładamy do miski blendera i siekamy, zamieniając masę w pasztet.
6. Dodaj zmiękczone masło do pasztetu, sól do smaku, ponownie ubij.
7. Gotowy pasztet układamy w czystym pojemniku i w dowolnym momencie używamy do robienia kanapek. Przechowuj pasztet w lodówce.
Udekoruj kanapki świeżymi ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g