skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, a następnie schładzamy w zimnej wodzie i czyścimy. Ser kroimy w plastry o grubości 1 centymetra, wyciskamy z płytek kształtową foremką o odpowiedniej średnicy" kwiaty & quot;.
Krok 2:
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki o tej samej grubości co ser. Wycinamy z nich kwiaty za pomocą tej samej formy. W ten sposób otrzymujemy dwa rodzaje kwiatów - ser i ogórek.
Krok 3:
Rozłóż kwiaty sera i ogórków na płaskim dużym naczyniu, połóż ser śmietankowy na wierzchu.
Krok 4:
Rozłóż czerwony kawior wokół sera.
Krok 5:
Pokrój łososia na długie i cienkie talerze.
Krok 6:
Każde jajko owijamy talerzem łososia.
Krok 7:
Stawiamy je na środku "kwiatów".
Krok 8:
Udekoruj każdą kanapkę świeżymi ziołami koperkowymi i jajkami. Oto taki jadalny i apetyczny projekt, który otrzymujemy. Taka przekąska z jaj przepiórczych ozdobi świąteczny stół i uczyni go tak różnorodnym, jak to tylko możliwe.
ta przekąska pochodzi z kategorii świątecznych, ale jednocześnie prostych i szybkich. Nadaje się na uroczystości rodzinne, imprezy firmowe, bufety lub romantyczne wieczory TETE-A-TETE. Mając pod ręką wszystkie niezbędne składniki, bardzo szybko poradzisz sobie z zadaniem - zrobić piękną przekąskę na uroczystą lub inną odpowiednią okazję. Przygotowałem go na Nowy Rok - nie "dożył"walki z dzwonkami. Musiałem zrobić więcej w pośpiechu, ponieważ nie zajęło to dużo czasu. Następnym razem od razu zrobię więcej, aby wszyscy goście byli zadowoleni i odeszli ode mnie pełni. Moi przyjaciele pytali mnie, jak zrobić taką morską przekąskę z łososia? Oczywiście podzieliłem się z nimi przepisem z wielką przyjemnością (tak często robimy w stosunku do siebie) - a teraz czekam, aż wezwą mnie na degustację. Zamiast łososia możesz wziąć inną czerwoną rybę, ale tylko tłustą, na przykład łososia lub pstrąga. Życzę Ci wszystkiego, co najlepsze i wyszło pyszne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g