ciasto owocowe bez pieczenia z żelatyną i jogurtem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj ciasteczka na okruchy, dodaj stopione masło, włóż do oddzielnej formy z pergaminem, włóż do lodówki.
obierz brzoskwinie, wyjmij pestki, zamień brzoskwinie w blenderze w puree.
w niewielkiej ilości wody rozcieńczamy żelatynę, połowę wkładamy do galaretki z brzoskwiń. Wymieszaj i rozłóż na cieście. Wstaw do lodówki na 10 minut.
z sokiem z cytryny i skórką połącz jogurt, dodaj cukier, bitą śmietanę, drugą część żelatyny. Umieść mieszaninę na warstwie brzoskwini i włóż do lodówki.
Udekoruj ciasto brzoskwiniami, a na wierzch napełnij wszystko galaretką brzoskwiniową (paczka galaretki + szklanka wody).
w lodówce ciasto powinno stać przez trzy godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g