pieczeń z serem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
taki czysto męski pieczeń z serem dla prawdziwych koneserów soczystego mięsa oferuje ten kulinarny przepis na kuchnię niemiecką. Ten posiłek jest bardzo kaloryczny, sycący, prawdziwie królewski, ponieważ składa się z prawie jednego mięsa.
zetrzyj 100 gramów sera na grubej tarce i 50 gramów na małej tarce. Wprowadzamy posiekany czosnek do drobnego sera, dodajemy majonez, ulubione przyprawy i dobrze mieszamy.
pokrój filet wieprzowy w takie warstwy o grubości jednego centymetra, sól i pieprz po obu stronach. Kładziemy pierwszą warstwę na desce do krojenia i pokrywamy ją mieszanką serowo-czosnkową. Przykryj drugą warstwą mięsa, posyp świeżymi ziołami i serem (tylko serem, bez czosnku). Zamykamy trzecią warstwą. Jeśli uda Ci się uformować pieczeń z trzech warstw mięsa, rozważ, że jesteś dobry (wszystko zależy od długości i grubości mięsa). Zawiń powstałą rolkę w folię, pozostawiając trochę dodatkowego miejsca na bulion. I wysyłamy folię do piekarnika, aby piec do gotowości przez około godzinę (może więcej). Wyjmujemy, usuwamy folię i pieczemy przez kolejne 15 minut, aż powstanie złoty kolor.
zetrzyj 100 gramów sera na grubej tarce i 50 gramów na małej tarce. Wprowadzamy posiekany czosnek do drobnego sera, dodajemy majonez, ulubione przyprawy i dobrze mieszamy.
pokrój filet wieprzowy w takie warstwy o grubości jednego centymetra, sól i pieprz po obu stronach. Kładziemy pierwszą warstwę na desce do krojenia i pokrywamy ją mieszanką serowo-czosnkową. Przykryj drugą warstwą mięsa, posyp świeżymi ziołami i serem (tylko serem, bez czosnku). Zamykamy trzecią warstwą. Jeśli uda Ci się uformować pieczeń z trzech warstw mięsa, rozważ, że jesteś dobry (wszystko zależy od długości i grubości mięsa). Zawiń powstałą rolkę w folię, pozostawiając trochę dodatkowego miejsca na bulion. I wysyłamy folię do piekarnika, aby piec do gotowości przez około godzinę (może więcej). Wyjmujemy, usuwamy folię i pieczemy przez kolejne 15 minut, aż powstanie złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g