Rolada pita z różowym łososiem

kremowa bułka, która po prostu rozpuszcza się w ustach. Zgodnie z tym przepisem możesz zrobić chleb pita nie tylko z różowym łososiem, ale także z łososiem, pstrągiem lub łososiem. Bardzo piękna i smaczna bułka. Na świątecznym stole będzie wyglądać jasno i oryginalnie. Doskonała zimna przekąska dla Ciebie i Twoich gości.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 19 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
144 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułkę pita z różowym łososiem? Przygotowanie tego dania z przekąskami jest bardzo proste, nie wymaga wcześniejszego gotowania niczego. Umyj i posiekaj warzywa. Ogórki umyć i pokroić w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj topiony ser z posiekanymi ziołami. Ser topiony można wziąć klasyczny, bez dodatków lub wziąć ser o jakimś smaku. Pod tym względem możesz bezpiecznie eksperymentować.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj i obierz paprykę. Mój jest czerwony, ale możesz wziąć paprykę w innych kolorach lub użyć mieszanki wielokolorowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój go w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj cienką pitę powstałą mieszanką

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wziąłem różowego łososia w słoiku, już pokrojonego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzchu pasty na samej krawędzi ułóż ogórek i różowego łososia warstwami, jak pokazano na zdjęciu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wykonaj jeden obrót. Teraz włóż paprykę, różowy łosoś, ponownie obróć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kontynuuj naprzemienne warstwy. Następnie zawiń bułkę pita w celofan i wstaw do lodówki na 2 godziny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowy chleb pita, gdy jest odpowiednio namoczony, pokrój na porcje - mini bułki. Nasze danie z przekąskami jest gotowe do podania!

taka rolka okazuje się wielokolorowa w przekroju, więc wygląda bardzo elegancko, reprezentacyjnie i efektownie. Bardzo mi się smakował i moim bliskim. Gotowałam go po raz pierwszy, ale teraz gotuję częściej, zwłaszcza na święta, kiedy przy stole gromadzi się wiele osób i wszyscy szukają czegoś pysznego oczami. Ogólnie uwielbiam gotować różnorodne dania z chleba pita, a także uwielbiam wszelkiego rodzaju bułki z nadzieniem-w tym przepisie właśnie zbiegły się moje dwie kulinarne pasje! Szczególnie podoba mi się ten przepis, ponieważ do Dania używa się czerwonej ryby. Uwielbiam go nie tylko jeść, ale łączyć z różnymi składnikami. Najbardziej udaną kombinacją jest połączenie czerwonej ryby z serem: kremowym, twarogowym lub topionym, jak w tym przepisie. Ale z warzywami idzie z hukiem!

jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy