ciasto z twarogiem Lotos

bardzo piękne i pyszne ciasto z twarogu i ubitych jajek! Są to delikatne i pyszne ciasta Lotus.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 27 % 15 g
węglowodany 57 % 32 g
298 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

przygotowanie ciasta na "lotosy".

ubij białka cukrem, dodaj cukier waniliowy, mąkę, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

narysuj kontur kwiatu na papierze spożywczym, wytnij go.

posmaruj to wszystko margaryną, w tym blachą do pieczenia, a także Nicki.

nakładamy ciasto na litery i kwiaty, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Zajmie to trzy do czterech minut.

gdy kwiaty są gorące, wkładamy je do misek, nadajemy pożądany kształt. Otrzymasz około siedmiu do ośmiu kwiatów.

Robienie "rdzeni". Rozpuszczamy żelatynę. Połącz śmietanę z twarogiem, lekko ją podgrzej, a następnie ubij.

posiekaną czekoladę wkładamy do mleka i podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści.

schłodzić mleko, połączyć je z masą twarogową. Włóż mleko skondensowane, ubij.

dodaj żelatynę do masy, ponownie ubij.

układamy wszystko w foremkach, możesz wziąć filiżanki do kawy. Wkładamy wszystko do lodówki. Przed podaniem zanurz kokilki w gorącej wodzie na kilka sekund.

rozłóż delikatny suflet na środku kwiatów.

czarna czekolada topi się w łaźni wodnej, wylewa na suflet.

ciasta lotosowe są gotowe, możesz ucztować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy