skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowanie ciasta na "lotosy".
ubij białka cukrem, dodaj cukier waniliowy, mąkę, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.
narysuj kontur kwiatu na papierze spożywczym, wytnij go.
posmaruj to wszystko margaryną, w tym blachą do pieczenia, a także Nicki.
nakładamy ciasto na litery i kwiaty, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Zajmie to trzy do czterech minut.
gdy kwiaty są gorące, wkładamy je do misek, nadajemy pożądany kształt. Otrzymasz około siedmiu do ośmiu kwiatów.
Robienie "rdzeni". Rozpuszczamy żelatynę. Połącz śmietanę z twarogiem, lekko ją podgrzej, a następnie ubij.
posiekaną czekoladę wkładamy do mleka i podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
schłodzić mleko, połączyć je z masą twarogową. Włóż mleko skondensowane, ubij.
dodaj żelatynę do masy, ponownie ubij.
układamy wszystko w foremkach, możesz wziąć filiżanki do kawy. Wkładamy wszystko do lodówki. Przed podaniem zanurz kokilki w gorącej wodzie na kilka sekund.
rozłóż delikatny suflet na środku kwiatów.
czarna czekolada topi się w łaźni wodnej, wylewa na suflet.
ciasta lotosowe są gotowe, możesz ucztować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g