skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przepisu użyłem dwóch dużych ziemniaków, jeśli bulwy są mniejsze, możesz wziąć trzy rzeczy. Obierz ziemniaki, pokrój na duże kawałki i dobrze spłucz. Nie musisz drobno siekać, ponieważ i tak będziemy wszystko mielić w blenderze. Jeden ziemniak pokroiłem na 8 kawałków.
Krok 2:
Wlej ziemniaki do małego rondla (wystarczy rondel o pojemności 1,5 litra) i napełnij zimną wodą, aby po prostu ją przykryła. Podpalamy, czekamy na gotowanie i gotujemy przez 15 minut na średnim ogniu. Nie zapomnij usunąć piany, gdy pojawi się przed gotowaniem.
Krok 3:
Przygotuj warzywa. Aby to zrobić, cebulę i marchewkę należy obrać i pokroić na duże kawałki. Kroję marchewki wzdłuż na 4 części, A każdą cebulę kroję również na 4 części.
Krok 4:
Rozgrzej olej roślinny na patelni i natychmiast wlej warzywa (cebulę, marchewkę) i wątróbkę drobiową. Ogień jest duży. Smaż przez 15 minut, w tym czasie musisz wszystko mieszać trzy razy, nie jest to już konieczne. Na dużym ogniu wątroba pozostanie soczysta, a także nie musi być natychmiast solona, aby nie stwardniała. Dodamy sól do prawie gotowej zupy.
Krok 5:
Dodaj smażone warzywa z wątróbką drobiową do garnka z gotowanymi ziemniakami. Nie spuszczaj wody z ziemniaków.
Krok 6:
Teraz aktywnie przerywamy wszystko blenderem zanurzeniowym, starając się nie dopuścić do tego, aby duże kawałki składników zupy nie zostały rozbite. Dodaj sól i wymieszaj.
Krok 7:
Teraz wlej mleko do masy i dodaj masło. Wracamy patelnię do pieca, doprowadzamy na małym ogniu do wrzenia podczas mieszania. Wyłącz ogień. Zupa jest gotowa. Możesz podawać z dowolnymi świeżymi ziołami.
pyszny i satysfakcjonujący obiad w postaci puree. Jeśli wcześniej tego nie ugotowałeś, radzę spróbować, a jeśli to zrobiłeś, powtórz!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g