skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić koreańską sałatkę ziemniaczaną? Przygotuj jedzenie. Umyj i obierz ziemniaki. Weź rafinowany, bezwonny olej. Weź ilość i skład przypraw do smaku, możesz użyć gotowych zestawów, nazywają się "do sałatek po koreańsku".
Krok 2:
Najpierw ugotuj ziemniaki. Wlej czystą i zimną wodę do rondla, dodaj sól i podpal.
Krok 3:
Doprowadź wodę do wrzenia.
Krok 4:
Gdy woda się zagotuje, zetrzyj ziemniaki na koreańskiej tarce. Lub pokrój go bardzo cienko ostrym nożem.
Krok 5:
Złóż ziemniaki na sito i spłucz pod bieżącą wodą, pozbywając się nadmiaru skrobi.
Krok 6:
Zanurz przygotowane ziemniaki w osolonej wrzącej wodzie i gotuj przez 3-4 minuty.
Krok 7:
Następnie wrzuć go do durszlaka i ponownie spłucz pod bieżącą wodą.
Krok 8:
W rondlu lub innym odpowiednim naczyniu rozgrzej olej roślinny & quot; do niebieskawej mgiełki & quot;.
Krok 9:
Jeśli masz kolendrę w ziarnach, tak jak ja, zmiel ją w moździerzu. Moim zdaniem kolendra w ziarnach jest czasami bardziej aromatyczna.
Krok 10:
Dodaj kolendrę do ziemniaków.
Krok 11:
Dodaj tutaj czerwoną paprykę, możesz więcej niż w przepisie, jeśli lubisz ostre.
Krok 12:
Dodaj sól.
Krok 13:
Cukier.
Krok 14:
Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 15:
Wlej rozgrzany olej roślinny.
Krok 16:
Wymieszaj.
Krok 17:
Wlej ocet jabłkowy.
Krok 18:
I sos sojowy.
Krok 19:
W razie potrzeby dodaj prażony sezam.
Krok 20:
Ponownie dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 21:
Sałatka jest gotowa. Smacznego!
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma on dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g