koreańska sałatka ziemniaczana po koreańsku

oryginalny, niezwykły, pikantny, jasny smak! Koreańska sałatka ziemniaczana to jedna z opcji popularnego i lubianego koreańskiego Dania. Okazuje się, że nie jest gorszy od marchwi, tak ostry i pikantny. Ta sałatka doskonale urozmaica twoje zwykłe menu, szczególnie w poście.
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić koreańską sałatkę ziemniaczaną? Przygotuj jedzenie. Umyj i obierz ziemniaki. Weź rafinowany, bezwonny olej. Weź ilość i skład przypraw do smaku, możesz użyć gotowych zestawów, nazywają się "do sałatek po koreańsku".

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw ugotuj ziemniaki. Wlej czystą i zimną wodę do rondla, dodaj sól i podpal.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Doprowadź wodę do wrzenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy woda się zagotuje, zetrzyj ziemniaki na koreańskiej tarce. Lub pokrój go bardzo cienko ostrym nożem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Złóż ziemniaki na sito i spłucz pod bieżącą wodą, pozbywając się nadmiaru skrobi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zanurz przygotowane ziemniaki w osolonej wrzącej wodzie i gotuj przez 3-4 minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wrzuć go do durszlaka i ponownie spłucz pod bieżącą wodą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W rondlu lub innym odpowiednim naczyniu rozgrzej olej roślinny & quot; do niebieskawej mgiełki & quot;.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli masz kolendrę w ziarnach, tak jak ja, zmiel ją w moździerzu. Moim zdaniem kolendra w ziarnach jest czasami bardziej aromatyczna.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj kolendrę do ziemniaków.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj tutaj czerwoną paprykę, możesz więcej niż w przepisie, jeśli lubisz ostre.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj sól.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Cukier.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przełóż czosnek przez prasę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej rozgrzany olej roślinny.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej ocet jabłkowy.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    I sos sojowy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    W razie potrzeby dodaj prażony sezam.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ponownie dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Sałatka jest gotowa. Smacznego!

dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma on dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal / 100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal / 100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy