skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kurczaka fasola marchew? Przygotuj składniki sałatki. Filet z kurczaka należy gotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić i drobno posiekać. Możesz użyć białego mięsa z kurczaka gotowanego i pozostałego po ugotowaniu dowolnych potraw.
Krok 2:
Dokładnie opłucz fasolę, przykryj zimną wodą i pozostaw na noc. Fasola może być używana w dowolnym kolorze: białym lub czerwonym, najważniejsze jest, aby nie mieszać tych odmian, ponieważ ich czas gotowania jest inny: w jednym przedziale czasowym jedna fasola się zagotuje, a druga pozostanie twarda.
Krok 3:
Rano ponownie spłucz fasolę (powinna dobrze puchnąć przez noc), zalej nową partią świeżej wody, podpal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować fasolę do miękkości, około 1 godziny. Ale w żadnym wypadku nie rozgotuj go, na sałatkę powinien być cały. Pod koniec gotowania musisz trochę posolić fasolę. Gotowaną fasolę można zastąpić fasolą w puszkach, proces gotowania znacznie przyspieszy i uprości, ale smak sałatki będzie inny.
Krok 4:
Ta sałatka uzupełni koreańską marchewkę swoim cudownym smakiem i pikantnością. Koreańskie marchewki można kupić gotowe w sklepie lub zrobić je samodzielnie w domu. To wcale nie jest trudne, jedyne, że przygotowanie i marynowanie wymaga również czasu. Ale produkt domowy będzie zawierał przyprawy, biorąc pod uwagę preferencje smakowe wszystkich gospodarstw domowych.
Krok 5:
Twardy ser może być używany przez dowolny smak i obecność, co najważniejsze, bez wyraźnego specyficznego smaku, który może zagłuszyć smak innych składników sałatki. Twardy ser zetrzyj na średniej tarce.
Krok 6:
Ułóż wszystkie ugotowane składniki w głębokiej misce.
Krok 7:
Dopraw majonezem lub śmietaną do smaku. W drugim przypadku możesz dodać sól. Wymieszaj, pozwól sałatce namoczyć się w lodówce. Włóż do salaterki i podawaj. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g