Sałatka z kurczaka fasola marchewka

Prosty w składzie i sposobie przygotowania i bardzo smaczna sałatka! Sałatka z fasoli, koreańskiej marchewki i gotowanego kurczaka ozdobi nie tylko świąteczny stół, ale może również urozmaicić codzienne menu w dni powszednie. Tę sałatkę można przygotować dość szybko, mając pod ręką wszystkie niezbędne produkty. Proces gotowania jest również łatwy, więc poradzi sobie z nim nawet początkująca gospodyni domowa. Do smaku, oprócz głównych, głównych składników, możesz dodać lub zastąpić dowolne produkty.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 17 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 25 % 10 g
232 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z kurczaka fasola marchew? Przygotuj składniki sałatki. Filet z kurczaka należy gotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić i drobno posiekać. Możesz użyć białego mięsa z kurczaka gotowanego i pozostałego po ugotowaniu dowolnych potraw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie opłucz fasolę, przykryj zimną wodą i pozostaw na noc. Fasola może być używana w dowolnym kolorze: białym lub czerwonym, najważniejsze jest, aby nie mieszać tych odmian, ponieważ ich czas gotowania jest inny: w jednym przedziale czasowym jedna fasola się zagotuje, a druga pozostanie twarda.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rano ponownie spłucz fasolę (powinna dobrze puchnąć przez noc), zalej nową partią świeżej wody, podpal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować fasolę do miękkości, około 1 godziny. Ale w żadnym wypadku nie rozgotuj go, na sałatkę powinien być cały. Pod koniec gotowania musisz trochę posolić fasolę. Gotowaną fasolę można zastąpić fasolą w puszkach, proces gotowania znacznie przyspieszy i uprości, ale smak sałatki będzie inny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ta sałatka uzupełni koreańską marchewkę swoim cudownym smakiem i pikantnością. Koreańskie marchewki można kupić gotowe w sklepie lub zrobić je samodzielnie w domu. To wcale nie jest trudne, jedyne, że przygotowanie i marynowanie wymaga również czasu. Ale produkt domowy będzie zawierał przyprawy, biorąc pod uwagę preferencje smakowe wszystkich gospodarstw domowych.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Twardy ser może być używany przez dowolny smak i obecność, co najważniejsze, bez wyraźnego specyficznego smaku, który może zagłuszyć smak innych składników sałatki. Twardy ser zetrzyj na średniej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż wszystkie ugotowane składniki w głębokiej misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw majonezem lub śmietaną do smaku. W drugim przypadku możesz dodać sól. Wymieszaj, pozwól sałatce namoczyć się w lodówce. Włóż do salaterki i podawaj. Smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy