zupa z różowego łososia mrożonego

obfita, przepyszna zupa dla zdrowego stylu życia! Mrożona zupa z różowego łososia jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale także bardzo zdrowa. W końcu ta ryba jest pełna witamin i minerałów, zawiera białko i jest cennym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 dla ludzkiego ciała. Ze względu na to, że warzywa nie są smażone podczas gotowania, zupę tę można przygotować nawet dla osób stosujących dietę odchudzającą lub po prostu zdrową dietę.
enlikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 4 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 38 % 3 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Ponieważ różowy łosoś w tym przepisie używa mrożonego łososia, przede wszystkim należy go rozmrozić. Następnie wyczyść, odetnij płetwy. Dobrze spłucz. Połóż rybę na desce do krojenia i odetnij głowę i ogon. Wytnij tuszę wzdłuż dolnej części aż do ogona. Oddziel kręgosłup i odetnij kości żebrowe ostrym nożem. Oddziel filety od kości.

2. Włóż głowę, ogon i grzbiet różowego łososia do dużego rondla, zalej czystą przefiltrowaną wodą i podpal. Po zagotowaniu wody użyj specjalnej łyżki cedzakowej, aby zebrać piankę utworzoną na powierzchni. Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj bulion rybny przez około pół godziny. Następnie zdejmij patelnię z ognia, wyjmij głowę, ogon i grzbiet z patelni i odcedź bulion przez sito. Ponownie wlej bulion rybny do rondla.

3. Ziemniaki i marchewki obrać, opłukać i pokroić na średnie kawałki. Wlać pokrojone ziemniaki i marchewkę do rondla z bulionem rybnym. Umieść tam liść laurowy, ziarna pieprzu i sól. Umieść garnek na średnim ogniu i ponownie zagotuj.

4. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Dodaj cebulę do zupy i gotuj jeszcze przez 5 minut.

5. Pozostałe filety rybne z różowego łososia pokroić na duże kawałki, a także włożyć do garnka z zupą. Gotuj zupę rybną na umiarkowanym ogniu przez około 10 do 15 minut dłużej, aż ryby i warzywa będą gotowe.

6. Skosztuj zupy i dodaj sól, jeśli to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia.

7. Odstaw zupę z różowego łososia na 20-30 minut, udekoruj posiekanymi ziołami i możesz podać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy