skład / składniki
metoda gotowania
1. Ponieważ różowy łosoś w tym przepisie używa mrożonego łososia, przede wszystkim należy go rozmrozić. Następnie wyczyść, odetnij płetwy. Dobrze spłucz. Połóż rybę na desce do krojenia i odetnij głowę i ogon. Wytnij tuszę wzdłuż dolnej części aż do ogona. Oddziel kręgosłup i odetnij kości żebrowe ostrym nożem. Oddziel filety od kości.
2. Włóż głowę, ogon i grzbiet różowego łososia do dużego rondla, zalej czystą przefiltrowaną wodą i podpal. Po zagotowaniu wody użyj specjalnej łyżki cedzakowej, aby zebrać piankę utworzoną na powierzchni. Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj bulion rybny przez około pół godziny. Następnie zdejmij patelnię z ognia, wyjmij głowę, ogon i grzbiet z patelni i odcedź bulion przez sito. Ponownie wlej bulion rybny do rondla.
3. Ziemniaki i marchewki obrać, opłukać i pokroić na średnie kawałki. Wlać pokrojone ziemniaki i marchewkę do rondla z bulionem rybnym. Umieść tam liść laurowy, ziarna pieprzu i sól. Umieść garnek na średnim ogniu i ponownie zagotuj.
4. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Dodaj cebulę do zupy i gotuj jeszcze przez 5 minut.
5. Pozostałe filety rybne z różowego łososia pokroić na duże kawałki, a także włożyć do garnka z zupą. Gotuj zupę rybną na umiarkowanym ogniu przez około 10 do 15 minut dłużej, aż ryby i warzywa będą gotowe.
6. Skosztuj zupy i dodaj sól, jeśli to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia.
7. Odstaw zupę z różowego łososia na 20-30 minut, udekoruj posiekanymi ziołami i możesz podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g

