parzona pierś z kurczaka w mleku

najdelikatniejsza pierś z kurczaka bez większego wysiłku! Pierś, której nie trzeba gotować, a jedynie parzyć wrzącym mlekiem. Ta metoda gotowania na początku też mnie zdezorientowała, ale nadal próbowałem i nie żałowałem! Pierś okazuje się bardzo delikatna i przyjemna, apetyczna i całkowicie gotowa! Chętnie się podzielę: -)
hatinnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 17 % 3 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować: filet z piersi kurczaka, mleko 3,2 %, przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz pierś z kurczaka, lekko osusz, pokrój na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj przyprawy. Biorę & quot; do kurczaka & quot;. Tutaj - na życzenie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś do grubościennej patelni. I odstaw na 15 minut. Nie solić, aby nadmiar soku nie wyszedł. Gruba patelnia jest potrzebna, aby dłużej utrzymać ciepło. Chociaż nie jest to fundamentalne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagotuj mleko. I wlej pierś bezpośrednio wrzącym mlekiem, aby przykryła się na poziomie 4-5 cm. Szybko wymieszaj, aby kawałki się nie sklejały. Ważne jest, aby zrobić wszystko szybko, aby utrzymać wysoką temperaturę mleka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze owinąć patelnię ręcznikiem. Dla wierności również przykrywam kocem. Pozostaw na 1 godzinę. I możesz wlać pierś wrzącym mlekiem do termosu, ponieważ ważne jest, aby mleko pozostało gorące po tej godzinie!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie po 1 godzinie spuść mleko. Teraz możesz posolić. Gotowe! Smacznego!

Uwaga: jeśli wlejesz mniej mleka, pierś może pozostać rozmoczona. I lepiej nie używać odtłuszczonego mleka. Wystarczy 3,2%.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy