skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować: filet z piersi kurczaka, mleko 3,2 %, przyprawy.
Krok 2:
Opłucz pierś z kurczaka, lekko osusz, pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Dodaj przyprawy. Biorę & quot; do kurczaka & quot;. Tutaj - na życzenie.
Krok 4:
Przenieś do grubościennej patelni. I odstaw na 15 minut. Nie solić, aby nadmiar soku nie wyszedł. Gruba patelnia jest potrzebna, aby dłużej utrzymać ciepło. Chociaż nie jest to fundamentalne.
Krok 5:
Zagotuj mleko. I wlej pierś bezpośrednio wrzącym mlekiem, aby przykryła się na poziomie 4-5 cm. Szybko wymieszaj, aby kawałki się nie sklejały. Ważne jest, aby zrobić wszystko szybko, aby utrzymać wysoką temperaturę mleka.
Krok 6:
Dobrze owinąć patelnię ręcznikiem. Dla wierności również przykrywam kocem. Pozostaw na 1 godzinę. I możesz wlać pierś wrzącym mlekiem do termosu, ponieważ ważne jest, aby mleko pozostało gorące po tej godzinie!
Krok 7:
Dokładnie po 1 godzinie spuść mleko. Teraz możesz posolić. Gotowe! Smacznego!
Uwaga: jeśli wlejesz mniej mleka, pierś może pozostać rozmoczona. I lepiej nie używać odtłuszczonego mleka. Wystarczy 3,2%.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g